Про нас
увійти

Успіхи збаразьких гирьовиків на чемпіонаті України

категорія: Інші | дата: 29 11 2016
Успіхи збаразьких гирьовиків на чемпіонаті України

Досить успішно виступили на чемпіонаті України з гирьового спорту серед учнів шкіл та ДЮСШ спортсмени Збаразької РК ДЮСШ.

Чемпіонат відбувся 19-20 листопада у Токмаку Запорізької області. У ваговій категорії до 40 кг і віковій групі 2003-2004 р.н. дебютував 11-річний учень ЗОШ №2 Андрій Тольпа. При власній вазі майже 37 кг Андрій штовхнув дві гирі по 8 кг 63 рази. Програючи найближчому супернику в "поштовху" 8 разів, уже у "ривку" здійснив 192 підйоми і не лише переміг у цій вправі, а й виграв в боротьбі за третє місце. Успішний дебют найлегшого і наймолодшого товариша підняв настрій усій команді.

У категорії 50 кг і віковій групі 2001-2003 р.н. виступив Максим Пік із ЗОШ №2. Уже в першій вправі Максим, виклавшись на повну потужність, забронював собі третє місце.

У категорії 65 кг (вікова група 2001-2003 р.н.) виступив багаторазовий призер України Богдан Тольпа і особистими рекордами у двох вправах і сумі довів справу до "бронзи". Богдан навчається у ДНЗ "Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою". Усі перераховані призери — учні заслуженого тренера України Петра Багрія.

Такими ж успіхами може похвалитись і вихованець тренера Віталія Гуголя — також учень згаданого коледжу — Олексій Піпаш. Щоб зачепитись за третє місце, він покращив особисте досягнення у "ривку". Хоч і відставав трохи у "поштовху", та в "ривку" все надолужив.

— Змагання засвідчили, — відзначив Петро Багрій, — що потужна конкуренція лише загартовує молодих спортсменів і демонструє, що можна і особисті результати покращувати, і досвідченіших суперників перемагати.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook