Про нас
увійти

Команда збаразьких гирьовиків — двічі чемпіон

категорія: Інші | дата: 21 11 2016
Команда збаразьких гирьовиків — двічі чемпіон

Перші загальнокомандні місця виборола збірна Збаразького району у чемпіонаті Тернопільської області та першості обласного ФСТ "Колос" з гирьового спорту (двоборство), який відбувався у залік обласних Сільських спортивних ігор 12 листопада у спорткомплексі "Текстильник". У складі збірної виступили як дебютанти і малодосвідчені спортсмени, так і атлети високого класу.

Вперше виступив вихованець тренера з с.Шили Романа Порохняка Ігор Оліх (категорія 63 кг). Хоча зайняв лише п’яте місце, проте продемонстрував бійцівський характер і волю до перемоги. У цій же ваговій категорії друге місце здобув призер чемпіонатів України серед юнаків, учень першого курсу Збаразького коледжу Богдан Тольпа. Дуже вдалим був виступ Богдана у вправі поштовх, але в ривку його суперник з Бучача відстояв чемпіонський титул. У категорії 68 кг змагався призер чемпіонатів світу і чемпіон Європи, майстер спорту Роман Порохняк, якому не було рівних, і він став чемпіоном. У категорії 85 кг виступав також призер України Володимир Дишкант, студент четвертого курсу Львівської військової академії. Оскільки хлопець готується до чемпіонату Збройних сил України, то ці змагання для нього були хорошим тренуванням. В результаті він досягнув третього місця. Троє цих спортсменів — учасників змагань — вихованці тренера Збаразької РК ДЮСШ Петра Багрія.

Вихованці тренера РК ДЮСШ Віталія Гуголя також приклали максимум зусиль для перемоги своєї команди. Студент ТНПУ Володимир Гуменний у категорії 73 кг зайняв п’яте місце — далася взнаки травма руки. Нелегко було змагатися і першокурснику Збаразького коледжу Олексію Піпашу, який виступав у категорії 85 кг. На разі Олексій готується до чемпіонату України серед школярів, який відбудеться 18-20 листопада у місті Токмак. Хлопець зайняв сьоме місце, борючись із призерами України — це непоганий результат. Вирішальним для перемоги збаражан був виступ тренера і спортсмена Петра Багрія (категорія до 95 кг), який змагався з чемпіоном світу з Бучача та кременчанином, призером України. Одночасний виступ цих спортсменів викликав загальну зацікавленість. У поштовху першим не витримав заданого темпу бучачанин, який поставив гирі після 100 разів, кременчанин вистояв 10 хв, але штовхнув дві 24-ки 115 разів проти 132 поштовхів кожного спортсмена. Під час виконання ривка вже ніхто не мав сумніву, що виграє Збараж. 230 підйомів забезпечило Петру Багрію і перше особисте, і перше командне місця.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook