Про нас
увійти

Тернополяни здобули на чемпіонаті Європи нові звання та медалі

категорія: Інші | дата: 15 11 2016
Тернополяни здобули на чемпіонаті Європи нові звання та медалі

Вісім золотих, чотири срібних та дві бронзові нагороди здобула тернопільська команда "Ego Gym" на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, що відбувався у Луцьку.

Тернопілля на європейській першості представили шестеро спортсменів і усі вони повернулись додому з нагородами. Крім того наші пауерліфтери виконали кілька спортивних розрядів.

— Дві дівчини з нашої команди виконали норматив Майстрів спорту, — каже тренер команди "Ego Gym" Володимир Карандєєв. — Один з хлопців здобув звання Кандидата у майстри спорту, а два наші наймолодші спортсмени виконали другий та третій розряди з пауерліфтингу.

Загалом участь у чемпіонаті Європи взяли спортсмени з дванадцяти країн. Щоб підготуватися до таких серйозних змагань, пауерліфтери пройшли важку підготовку.

— Фактично підготовка до чемпіонату Європи розпочалася ще рік тому, — додає Володимир Карандєєв. — Наші спортсмени пройшли три своєрідні етапи. Перший — це участь у чемпіонаті України, потім чемпіонат світу та, врешті, чемпіонат Європи. Між цими змаганнями було кілька місяців для підготовки. Перед чемпіонатом Європи ми мали чотири місяці, щоб підготуватися.

За словами тренера, у цьому виді спорту важко не лише фізично, але й морально. Не кожен атлет зможе витримати тривалу та важку підготовку.

— Окрім важких тренувань, спортсмен повинен дотримуватися правильного харчування та чіткого розпорядку дня, — пояснює він. — Їсти потрібно щонайменше шість разів у день. А тренування можуть займати чотири-п'ять годин. Безпосередньо перед змаганнями вони можуть тривати й до шести годин. Таке навантаження витримає не кожен. Інколи дивуюсь нашим дівчатам, які все це проходять.

Щодо травматичності, то пауерліфтинг доволі безпечний вид спорту. Травми тут бувають рідко.

— Ризик отримати травму дуже низький, — каже тренер. — Такі види спорту, як футбол чи бокс набагато травматичніші, ніж пауерліфтинг. Здебільшого травми виникають лише з вини самого спортсмена. Адже перед важким тренуванням потрібно ретельно розім'ятися, підготувати організм до навантажень. Якщо цього не зробити, тоді й можна травмуватися.

Водночас пауерліфтинг — доволі дорогий вид спорту. Чимало спортсмени витрачають на харчування.

— Підготовка до змагань недешева, — констатує Володимир Карандєєв. — Харчування повинне бути якісним. Особливого спортивного харчування ми не вживаємо. Здебільшого це вітаміни, мінерали і амінокислоти, які допомагають відновлюватися. Якщо перевести у цифри, то дівчата лише на харчування витрачають до 4 тисяч гривень. Для чоловіків ця цифра ще вища. Окремі витрати йдуть безпосередньо на змагання, переїзди, проживання. Якщо брати у сумі, то це немалі кошти. Покривати їх вдається своїми силами та з допомогою друзів. Але хотілося б мати стабільного спонсора. Ми постійно у пошуку меценатів, які б могли хоча б частково компенсувати витрати на змагання. Зі своєї сторони спортсмени можуть всіляко рекламувати спонсора.

Володимир Карандєєв каже, що виступом своїх спортсменів він задоволений. З дня на день команда "Ego Gym" розпочне підготовку до березневих чемпіонатів України.

— Ідеальна підготовка до змагань повинна тривати до 11 місяців, — додає тренер. — Тоді спортсмени встигають пройти усі етапи підготовки. Інколи цього часу бракує і, відповідно, результати не такі високі. Наступного року також плануємо знову брати участь у чемпіонаті Європи, який пройде у Польщі чи Італії. Перед своїми підопічними поставили нові цілі, хочемо підкорювати нові вершини і звання. Не будемо зупинятися на досягнутому і прагнемо розвивати пауерліфтинг на Тернопіллі.

Результати команди "Ego Gym" на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу WPA 2016 року:

Дем'ян Карандєєв (вікова категорія child 11, 48 кг) – 1 "золото", 2 "срібла" Христина Кашуба (ten 20-21, 48 кг) – 1 "золото", Майстер спорту по жиму лежачи Марія Солтисяк (ten 18-19, 56 кг) – 2 "золота", 1 "срібло", Майстер спорту по становій тязі Володимир Коростіль (open, 67,5 кг) – 1 "срібло", 2 "бронзи", Кандидат у майстри спорту по становій тязі Віталій Драгущак (teenagers 13-15, 52 кг) – 1 "золото", 2 розряд по жиму лежачи Олександр Томащук (teenagers 13-15, 67,5 кг) – 3 "золота", 3 розряд по пауерліфтингу

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook