Про нас
увійти

Учень Збаразької РК ДЮСШ — чемпіон світу

категорія: Інші | дата: 10 11 2016
Учень Збаразької РК ДЮСШ — чемпіон світу

Учень відділення гирьового спорту Збаразької районної комунальної дитячо-юнацької спортивної школи, кандидат в майстри спорту України, п’ятиразовий призер чемпіонатів України — Роман Баланюк (тренер Віталій Гуголь) виборов три медалі XXIV Чемпіонату Світу з гирьового спорту, який проходив з 26 по 30 жовтня 2016 року у місті Турин, Італія. У доробку юного спортсмена золото, срібло та бронза чемпіонату.

У перший день змагань, виступаючи у ваговій категорії до 75 кг., Роман показав високий результат та став чемпіоном Світу серед юніорів у вправі "поштовх довгим циклом" піднявши дві 32-ки 44 рази (нагадаю, що власна вага юнака лише на 10 кг. більша від ваги снаряду). На другий день Роман виступав у "двоборстві" та виконав 75 підйомів двох 32 кілограмових гирь у вправі "поштовх" (найкращий результат даної вагової категорії у змаганнях серед юніорів та другий результат у змаганнях серед чоловіків). Нажаль, для того щоб стати чемпіоном Світу ще й у "двоборстві" спортсмену та його тренеру забракло досвіду змагань такого високого рівня. Велике бажання не тільки перемогти, а й при цьому виконати норматив майстра спорту спричинило до помилки при виконанні вправи "ривок". Виконавши 45 підйомів гирі вагою 32 кг. лівою рукою спортсмен зачепив гирею поміст, в результаті замість "золота" лише "бронза" та третє місце чемпіонату Світу серед юніорів у двоборстві.

На завершення змагань, Роман прийняв участь у командній естафеті (поштовх двох 32-йок протягом 2-х хвилин). Не зважаючи на те, що був найлегшим по вазі та наймолодшим по віку серед всіх учасників (адже змагатись довелося з дорослими чоловіками), він показав високий результат та допоміг збірній України стати срібними призерами чемпіонату Світу серед чоловіків у "естафеті".
Тренер Романа Баланюка — Віталій Гуголь підтримав успіхи свого вихованця ставши бронзовим призером чемпіонату Світу в змаганнях серед чоловіків у ваговій категорії + 90 кг.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook