Про нас
увійти

Тернопільська чемпіонка України з бодібілдингу розповіла про секрет свого успіху

категорія: Інші | дата: 04 11 2016
Тернопільська чемпіонка України з бодібілдингу розповіла про секрет свого успіху

22-річна тернополянка Таїсія Єлісєєва стала найкращою на чемпіонаті України з бодібілдингу. Це були перші подібні змагання тернополянки, і дівчина одразу отримала титул переможниці.

Чемпіонат, який організувала федерація IFBB, тривав протягом двох днів — 22-23 жовтня. Інформацією про свою підготовку до змагань та враженнями Таїсія Єлісєєва поділилась з журналістом "20 хвилин".

— В суботу я брала участь у категорії фітнес-бікіні юніори вище 163 сантиметрів, — розповідає Таїсія. — Там отримала перше місце. А у неділю я — уже в жіночій категорії до 166 сантиметрів і там я зайняла 3 місце. У кожній категорії було по 20 учасниць, які зʼїхались в Одесу з усієї України. Більшість з них уже багато років професійно займаються цим спортом та виступають на подібних чемпіонатах.

Конкуренція була сильною, проте Таїсії вдалось з першого разу стати найкращою.

— Раніше я ніде не виступала, — продовжує спортсменка. — Чесно кажучи, я взагалі не очікувала, що все так повернеться. Я хотіла просто попробувати для себе, завжди їздила з хлопцем на змагання, дивилась там на спортсменок. Мені було цікаво, як це, я спробувала і ось такий результат. Я справді зовсім не очікувала.

До чемпіонату Таїсія почала готуватись з 25 квітня. Тоді вона зі своїм хлопцем приїхала з весняного кубку України, де він отримав перше місце. Після тих змагань дівчина дуже зарядилась, отримала мотивацію.

— Я сказала, що буду готуватись і так сталось, що якраз з понеділка почалась підготовка, — каже співрозмовниця. — У мене були щоденні тренування. Вранці — кардіо, а ввечері — силове тренування. Їла шість раз вдень кожних три години. Щодо дієти, то нічого особливого — білок, вуглеводи, клітковина. Куряче філе, кукурудзяна, гречана чи рисова каша. Усе просто.

Спортивного харчування у раціоні красуні практично не було. Лише інколи Таїсія пила амінокислоти. До спортивного харчування спортсменка ставиться позитивно, але їй це просто не знадобилось.

— Такий режим для когось може бути досить складним як і фізично, так і морально, — каже дівчина. — Але мені дуже хотілось побачити своє тіло в такій формі, яку повинен мати спортсмен для того, аби вийти на подібну сцену. Мені хотілось дійти до кінця і я з радістю йшла на тренування. Мені уже шлунок сам підказував, коли потрібно їсти, навіть годинник не доводилось наставляти. Я була дуже змотивованою.

Зараз дівчина повертається у звичну для спортсменів форму в буденному житті.

— Я розумію і адекватно ставлюсь до того, що таку форму, як на чемпіонаті, постійно підтримувати дуже складно, — каже Таїсія Єлісєєва. — Але нічого страшного, якщо буде плюс пʼять кілограм до ваги. Мені так навіть більше подобається.

Чемпіонка працює тренером у одному з тернопільських тренажерних залів і запевняє, що будь-яка жінка може мати гарне тіло, дотримуючись простих правил.

— Якщо ви не професійно займаєтесь цим спортом, а просто хочете підтримувати себе у гарній формі, то потрібно себе обмежувати в певній їжі, — радить Таїсія. — Тобто не їсти солодкого, випічки і вуглеводних продуктів. Звичайно, що дозволити собі це зʼїсти можна, але раз в тиждень десь у неділю. А так, то тримати себе у формі цілий тиждень і просто знати, що в неділю ти зможеш зʼїсти шматочок того торта. І так буде морально легше. Адже, коли хтось каже, що цього взагалі їсти не можна, то цього складно дотримуватись.

І також не можна дуже різко сідати на дієту, бо для жіночого здоровʼя це дуже стресово, каже Таїсія.

— Потрібно просто займатись спортом і більш-менш вести здоровий спосіб життя, — розповідає спортсменка. — І не вірити у те, що займаючись у залі жінка може зіпсувати своє тіло і стати нежіночною. Можливо, я для когось виглядаю великою. Моя вага на змаганнях - 48 кілограм і усі, хто мене бачить вживу кажуть, що я дуже маленька. Цей спорт просто робить таку ілюзію. Коли спортсмени на сцені у гримі, то їхнє тіло виглядає зовсім по-іншому, воно просушене. А в житті це зовсім інша форма, додає дівчина.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook