Про нас
увійти

Козацьке свято на бульварі С.Петлюри (ФОТО)

категорія: Інші | дата: 18 10 2016
Козацьке свято на бульварі С.Петлюри (ФОТО)

14 жовтня  на бульварі С.Петлюри відбулось фізкультурно-патріотичне свято “Козацька звитяга” з нагоди великого релігійного свята Покрови Пречистої Богородиці  і Дня захисника України. Організували козацькі забави для мешканців мікрорайону “Сонячний” працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення.

Розпочалась програма з яскравого та майстерного показового виступу вихованців Тернопільського осередку Міжнародної Федерації Бойового Гопака, адже справжні козаки були майстерними не тільки в бою, а й у танці.  

Згодом усі бажаючи теж могли вивчити кілька танцювальних елементів  запального українського національного гопака.

Також глядачі могли познайомитись із славним силачем Тернопільщини, рекордсменом книги рекордів України, Василем Шевчуком, який віджався  від підлоги на двох пальцях 62 рази. Спортсмен провів майстер-клас  та продемонстрував, під рахунок дітлахів, свої вміння.

Програма була розрахована таким чином, що усі діти та дорослі могли прийняти участь у забавах: малеча - у конкурсі малюнку на асвальті “ Ми славні козачата”, старші — у майстер-класі по виготовленню сувенірного “Козачка” з паперу та у “Козацькому поході”, дорослі та юнаки — у змаганні “Силі та міць”.

Як і у будь яких змаганнях, у “Козацькій звитязі” була судівська колегія, козацька старшина: старший отаман Українського реєстрового козацтва, старший капелан — В'ячеслав  Кізілов, Рекордсмен Книги рекордів України — Василь Шевчук та Андрій Балабух.

Після спортивних та творчих випробувань молодших учасників  козацьких забав нагородили подарунками від партнера ТМ “Ласунка”, а переможців змагань “Міць та сила” — від  мрежі магазинів “Спортландія”.

Кульмінацією патріотичного свята стала урочиста посвята у козаки. Тож Українське реєстрове козацтво поповнилось новобранцями, що у майбутньому стануть гідними захисниками Батьківщини.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook