Про нас
увійти

Для вчителів Тернопілля провели змагання зі спортивного туризму

категорія: Інші | дата: 28 09 2016
Для вчителів Тернопілля провели змагання зі спортивного туризму

Цьогорічний ХLVІ (46) Кубок зі спортивного туризму з видів пішохідний, велосипедний, водний серед працівників освіти і науки Тернопільщини, що відбувався з 15 до 17 вересня, було присвячено 150-річчю з дня народження українського греко-католицького священика, письменника, етнографа, громадського діяча, сподвижника шкільництва Миколи Дерлиці. Ця особистість є яскравим прикладом громадянина-борця за утвердження Української державності. На околиці села Застав’є (де народився Микола Дерлиця) в урочищі Смолянка змагалися «пішохідники» та велосипедисти, а з виду «водний туризм» змагання проходили на річці Гнізні, навпроти села Смолянка Тернопільського району, - повідомляє Тернопільський обласний Центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

Ці змагання є вишколом серед освіченої частини суспільства, основна місія якої – формувати високий рівень патріотичної свідомості та стійку національну позицію своїх учнів, відтак перші хвилини урочистого відкриття були присвячені вшануванню пам’яті воїнів-захисників, які, загинули відстоюючи територіальну цілісність, мир та майбутнє українського народу.

Три дні учасники демонстрували свої технічні навички, вміння швидко реагувати на ситуацію, старалися виручати одне одного та не втрачати жаги до перемоги. За цей час було проведено змагання з видів: пішохідного туризму на короткій командній дистанції «смуги перешкод» та довгій «крос-похід», велосипедного туризму на короткій комплексній дистанції «тріал», «фігурне водіння велосипеда», «велокрос» та довгій командній «велокрос-похід», водного туризму на командній дистанції «спринт», «слалом» та «рятувальні роботи».

Відповідно, з кожного виду серед 17 команд-учасниць визначили переможців. Так, з виду "пішохідний туризм", третє, друге та перше місця, відповідно, посіли команди Зборівського району, Козівського району та Тернопільського району. Долаючи річку Гнізну, водні туристи продемонстрували такі результати: перемогу здобула збірна команда міста Бережани та Бережанського району, а друге і третє місця, відповідно, поділили Тернопільський район та Заліщицький район. Переможцями велосипедних мандрівок стали учасники зі Збаразького району, зовсім трошки не вистачило до абсолютного лідерства командам міста Тернополя та Шумського району, які продемонстрували чудовий результат і посіли друге та третє місця, відповідно.

Таким чином, фінальний результат сформувався, і «бронзу» отримали представники Монастириського району, «срібло» здобула команда Збаразького району, а педагоги Тернопільського району вибороли перемогу та були нагороджені золотими медалями.

Окрім спортивно-туристської програми, учасники також брали участь у конкурсі «Кращий каякер».

Змагання відбулися, завдячуючи допомозі та підтримці голови Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Людмили Мокей, голови профспілки працівників освіти і науки міста Тернополя Валентини Кухар, директору Баворівської ЗОШ І-ІІІ ст. Миколі Костику, голові Великогаївської сільської ради Тернопільського району Олегу Кохману, старості сіл Баворів та Застав’є Василю Гордію, керівнику підрозділу поліції Тарасу Новосаду, лісничому Микулинецького лісництва Тарасу Крисі.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook