Про нас
увійти

Через Тернопіль пролягатиме міжнародна велотраса

категорія: Інші | дата: 25 09 2016
Через Тернопіль пролягатиме міжнародна велотраса

Група активістів проекту "ЄвроВело в Україні" прокладатимуть маршрут з Тернополя в Кременець 24-25 вересня, який може стати частиною міжнародного веломаршруту ЄвроВело-4.

ЄвроВело — міжнародний проект, в рамках якого прокладено близько 20-ти маршрутів через усю Європу. Їх прокладали таким чином, аби велотурист зміг самостійно та зручно добратись до місця призначення, і при цьому мав що подивитись. Веломаршрут ЄвроВело-4 починається в Франції і закінчується в Польщі, проте його планують продовжити аж до Києва. Наразі українська ділянка веломаршруту знаходиться на стадії розробки. Велосипедисти планують проїхати24-25 вересня з Тернополя двома варіантами маршруту: через Збараж-Ланівці та Почаїв, і обрати той, який відповідатиме усім критеріям ЄвроВело.

— Це буде така собі розвідка, в рамках якої оберемо найоптимальніший маршрут, — каже координатор проекту "ЄвроВело в Україні" Олександр Папірний. — Траса повинна бути з твердим покриттям, мати відстань між населеними пунктами з туристичною інфраструктурою 70-100 км, а дорога повинна бути не завантажена транспортом. За останнім критерієм пряма дорога Тернопіль–Кременець не підходить, тому шукаємо маршрут в об’їзд. Якщо обидва напрямки будуть відповідати критеріям ЄвроВело, виберемо найкращий, наймальовничіший, найзручніший для туриста. Не виключаю і того, що жоден маршрут може не підійти, і тому будемо змушені упускати Кременець.

За словами велоактивіста, зі Львова туристи мали їхати через Підкамінь до Кременця, проте через відсутність дороги довелось додати в маршрут в маршрут Тернопіль, хоча так туристам доведеться витратити ще один додатковий день. Загалом велосипедисти планують подолати за два дні понад 200 км.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook