Про нас
увійти

На Тернопільщині відбувся турнір з міні-футболу, волейболу та гирьового спорту

категорія: Інші | дата: 18 08 2016
На Тернопільщині відбувся турнір з міні-футболу, волейболу та гирьового спорту

Традиційний турнір з міні-футболу, волейболу та гирьового спорту «Героям слава!» присвячений пам’яті лицарів Небесної сотні, Героїв України – Устима Голоднюка та Назара Войтовича відбувся на центральному стадіоні «Колос» у Збаражі за підтримки управління освіти, молоді і спорту райдержадміністрації.

Працівники Будинку дитячої творчості підготували зворушливу композицію про життєвий подвиг юних Героїв Небесної сотні, а вихованці БДЮТ присвятили їх пам’яті щемливі пісні.

У районному турнірі з міні-футболу брали участь учні Збаразької ДЮСШ молодшої вікової групи, поділені на сім команд. У запеклій напруженій боротьбі, переповненій емоціями перемогу виборола команда «Баварія», усіх учасників нагороджено грамотами та медалями. Юні футболісти — вихованці тренерів Михайла Кузьми та Бориса Табачишина.

У змаганнях з волейболу проводились у двох підгрупах. Напружені і захоплюючі поєдинки у першій підгрупі на цей раз закінчилася перемогою команди з с. Залужжя, друге місце вибороли волейболісти з Вищих Луб’янок, третє — з м. Збараж.

В другій підгрупі змагалися юнацькі команди. Успішно виступила команда з Вищих Луб’янок, яка продемонструвавши хорошу технічну підготовку і силу волі, здобула перше місце, на другій і третій сходинках відповідно команди «Дрім тім» і «Сокіл».

У рамках спортивного заходу проведено відкритий районний турнір з гирьового спорту, участь в якому взяли вихованці відділення гирьового спорту Збаразької РК ДЮСШ, члени Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Сокіл», представники спортивного активу громади села Травневе Збаразького району та всі охочі випробувати свої сили у цьому богатирському виді спорту.

У ваговій категорії до 60 кг з результатом 92 підйоми гир вагою 16 кг перемогу здобув представник молодіжної громадської організації «Сокіл» Олександр Пахомов, на другому місці ще один представник «Сокола» — Андрій Кониш з результатом 81 підйом 16- кілограмових гир. Третє місце посів молодший за віком від своїх конкурентів,  дев’ятикласник Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 ім. І. Франка, учасник чемпіонату України з гирьового спорту серед школярів Максим Пік з результатом 40 підйомів.

У ваговій категорії до 65 кг перемогу здобув студент Тернопільського технічного університету Володимир Гуменний з результатом 201 підйом гир вагою 16 кг. На другому місці — вихованець Збаразької РК ДЮСШ  Володимир Свистун  (65 підйомів).

У ваговій категорії до 70 кг. перше місце здобув Романчук Володимир, який за сумою двоборства виконав 75 підйомів та зміг вирвати перемогу у срібного призера чемпіонату України – Тараса Кузьми. Третє місце у цій категорії з результатом 59 підйомів посів спортсмен із с. Травневе – Павло Партика.

У ваговій категорії до 75 кг боротьба за призові місця проходила серед трьох вихованців РК ДЮСШ. Перше місце з результатом 86 підйомів зумів вибороти другорозрядник Сергій Свистун. Зовсім трішки йому поступився бронзовий призер чемпіонату України з гирьового спорту серед школярів, чотирнадцятирічний Олексій Піпаш (83 підйоми) друге місце, а на третьому місці з результатом 65 підйомів завершив змагання  Михайло Локоть.

Найцікавішою виявилась боротьба у ваговій категорії до 80 кг, де за перемогу змагались багаторазовий чемпіон області, переможець та призер чемпіонатів України з гирьового спорту серед юніорів та чоловіків, студент Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного – Дишкант Володимир та п’ятиразовий призер чемпіонатів України серед школярів, юнаків, студентів, юніорів і чоловіків у двоборстві та вправі «поштовх довгим циклом», студент інституту фізичної культури та здоров'я Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, вихованець Збаразької РК ДЮСШ – Баланюк Роман. Виконавши під палючим сонцем 81 підйом двох двадцятичетвірок у вправі поштовх та зафіксувавши 122 підйоми у ривку із загальною сумою двоборства 203 очки виборов Роман перше місце. Друге місце із сумою 142 підйоми посів Володимир Дишкант. Третє місце, виконавши 88 підйомів, зайняв представник молодіжної громадської організації «Сокіл», учасник «Богатирських ігор», спорсмен із  Теребовля – Ростислав Кавулич.

Переможців та призерів змагань нагороджено медалями та почесними грамотами.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook