Про нас
увійти

Що чекати від тернополян на Олімпійських іграх в Ріо?

категорія: Інші | дата: 05 08 2016
Що чекати від тернополян на Олімпійських іграх в Ріо?

Сьогодні пізно вночі у столиці самби і карнавалів Ріо-да-Жанейро відкриються чергові літні Олімпійські ігри.

У змаганнях, що триватимуть 2 тижні, спортивну Тернопільщину представлятимуть двоє атлетів — фехтувальниця Олена Кривицька та віндсерфінгіст Олександр Тугарєв. Ще 4 спортсменів з інших областей, які навчаються в ТНЕУ, лише умовно можна назвати причетними до тернопільського спорту — це легкоатлетки Анна Тітімець, Вікторія Ткачук, Тетяна Мельник та каноїстка Світлана Ахадова.

Однак ми розповімо про олімпійські перспективи не тільки тернополян, а й власників студквитків ТНЕУ.

Кривицька Олена. 29 років.

Фехтування на шпагах.

Стартує у Ріо першою з тернополян. У суботу, 6 серпня, у шпажисток індивідуальні змагання. Якби не студентка з Вінниці Ахадова, Кривицька рахувалася б головною надією Тернополя в Ріо. Досвідчена фехтувальниця переживає другу спортивну молодість. На чемпіонаті Європи, що в червні проходив у Польщі, посіле високе 6-місце. Проте олімпійський тур у фехтуванні — це здебільшого лотерея. Тому й шанси Кривицької в індивідуальній дисцисципліні на медаль лотерейні. Більші надії "зачепити" медаль у командних змаганнях. За вдалого жеребу українки можуть дістатися до півфінальної стадії і претендувати на "олімпійську" бронзу. Однак наразі всезнаючі букмекери не вірять в медальні шанси українок.

Коли вболівати:

6 серпня, індивідуальні змагання

11 серпня, командний турнір

Тугарєв Олександр, 21 рік

Вітрильний спорт, віндсерфінг

Для талановитого тернополянина це перша в житті Олімпіада. Фактично перші серйозні змагання на дорослому рівні. На юнацькому рівні Тугарєв часто потрапляв у призи. На дорослому — крім чемпіонату України нічого серйозного не вигравав. 54-ий у світовому рейтингу. Тому виступ у Ріо — це перша проба сил та можливість зрозуміти чого ти вартий.

Коли вболівати:

починаючи з 8 серпня щодня і до останньої гонки 19 серпня

Тітімець Анна, 27 років, Ткачук Вікторія, 21 рік, Мельник Тетяна, 21 років

Легка атлетика. Біг на 400 м з бар’єрами. Естафета 4х400 м

Тріо лекгоатлеток мають одну бар’єрну спеціалізацію. Однак Мельник заявлена на естафетний "гладкий" біг.

Тітімець, яка в олімпійському заліку представляє Дніпропетровщину, лідер збірної у своїй дисципліні. Має шанс пробитися у фінальний забіг, однак медальних надій не має. У цій дисципліні домінують темношкірі атлетки. Вікторія Ткачук родом з Хмельчиниччини, однак представляє Донеччину. Має шанс потрапити у півфінальні забіги.

Що ж до кіровоградки з київською пропискою Мельник, то українській естафетній команді до снаги вийти у фінал, але не більше.

Коли вболівати:

400 м з бар’єрами, 16-17 кваліфікаційні забіги, 19 серпня фінал

Естафета 4х400м, 20-21 серпня

Ахадова Світлана, 23 роки

Гребля на каное. Четвірка. 500 м.

Напередодні Ріо українська каное-четвірка демонструє непогані результати. Букмекери дають нашому екіпажу 4-ий рейтинг. В останній момент тренери ризикнули і перетасували склад, що може дати додаткову перевагу перед суперницями. Вінничанка Ахадова — одна з лідерів олімпійської четвірки. Тому у випадку здобуття медалей у ТНЕУ також будуть вважати себе причетними до успіху. Студентка як не як!

Коли вболівати:

19 серпня — попередні заїзди, 20 серпня — фінал

За матеріалами ЗЗ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook