Про нас
увійти

У Тернополі відбулися змагання з біатлону на призи президента Федерації

категорія: Інші | дата: 26 07 2016
У Тернополі відбулися змагання з біатлону на призи президента Федерації

14 липня, на навчально-спортивній базі Тернопільського обласного ФСТ "Колос" у Підгородньому завершилися традиційні Всеукраїнські змагання з літнього біатлону на призи президента Федерації біатлону України.

Майже п’ять десятків юнаків і дівчат двох старших вікових груп із Тернопільської, Івано-Франківської, Вінницької і Львівської областей продемонстрували свою майстерність у крос-спринті зі стрільбою, гонці на лижеролерах і дуельній стрільбі.

Перемогти у всіх трьох дисциплінах пощастило лише підопічній Ігоря Сцібайла і Назара Бурика Мар’яні Брикайло з Мишковичів Тернопільського району. Їй не було рівних серед дівчат старшої вікової групи. А серед юнаків цієї групи Микола Марфут, якого Назарові Бурику передав заслужений тренер України Микола Опанасюк, поступившись спочатку в крос-спринті старшим на рік друзям по навчально-тренувальній групі, уродженцям Лановеччини, де їх знайшов інший старійшина тренерського корпусу Іван Стецюк, братам Романові і Русланові Бригадирам, далі став кращим і в дуельній стрільбі, і в гонці на лижеролерах. Змусивши всіх інших, у тому числі і лауреатів Руслана Бригадира, Олега Патласова з Львівщини та Андрія Підгрушного з Великої Березовиці, сперечатися лише за срібні і бронзові медалі. В старших дівчат, до речі, двічі фінішувала другою Наталія Дячук, третьою — уродженка Вінничини Дарина Гаврищук та Іванна Пазинюк, з якими займається заслужений тренер України Ігор Починок, а з Наталією — ще й Світлана Крикончук.

У молодшій же віковій групі суперечка між господарями і стріляючими лижниками з Новояворівська виявилася куди напруженішою. І геть не завжди завершилася на користь вихованців Тернопільської ОДЮСШ. Гості з Львівщини, розпочавши з подвійної перемоги серед юнаків і срібної медалі серед дівчат, завоювали більшість нагород і в двох інших дисциплінах. Тож довелося задовольнитися перемогою в гонці на лижеролерах і срібною медаллю в дуельній стрільбі підопічного Ігоря Починка Івана Рогацького, який на цих змаганнях захищав честь Івано-Франківської області, чемпіонськими титулами Мажени Зорій, яка займається під керівництвом Володимира Моравського і Ігоря Починка, в перегонах на лижеролерах та Ольги Славської (Ігор Сцібайло, Олег Бунт) — у крос-спринті. А також трьома бронзовими медалями, завойованими Маженою і Віталієм Мандзиним у стартовій дисципліні, а молодшою сестрою Анастасії Меркушиної Олександрою — в гонці на лижеролерах.

Заслужені медалі, грамоти, призи і цінні подарунки лауреатам вручили державний тренер із біатлону Микола Ястребов, директор Тернопільської ОДЮСШ Анатолій Яцина, головний суддя Ігор Починок і майстер спорту міжнародного класу Світлана Крикончук.

Тернопільська ОДЮСШ з біатлону висловлює щиру подяку Федерації біатлону України, а саме Президенту Володимиру Михайловичу Бринзаку за цінні подарунки, якими були нагороджені переможці та призери змагань.

Джерело: ФБУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook