Про нас
увійти

Важкоатлети з Тернопільщини вибороли медалі чемпіонату України

категорія: Інші | дата: 21 07 2016
Важкоатлети з Тернопільщини вибороли медалі чемпіонату України

Чемпіонат України з важкої атлетики серед молоді до 23-х років та ювілейний, тридцятий Міжнародний турнір пам’яті заслуженого майстра спорту Якова Куценка відбулись у місті Скадовськ Херсонської області. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Проходили заходи на навчально-спортивній базі "Скадовськ" Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос". Серед тернопільських спортсменів, які брали участь у цих двох турнірах, успішно виступив вихованець КДЮСШ № 1 міста Тернополя майстер спорту Михайло Гуменюк (тренер Володимир Тернопільський). У ваговій категорії до 56 кг наш земляк посів друге місце, піднявши в ривку 90 кг та в поштовху — 116 кг. В результаті у спортсмена — "срібна" нагорода.

Ще одну медаль — бронзову — здобула представниця обласної ШВСМ, вихованка Скалатської ДЮСШ Ірина Копитко, яка тренується під керівництвом тренерів Віктора Симіва та Вікторії Шаймарданової. У ваговій категорії до 53 кілограмів нагороду бронзового гатунку спортсменці принесли зафіксовані в ривку 61 кг і в поштовху — 81 кілограм.

Ще двоє підопічних Віктора Симіва і Вікторії Шаймарданової з обласної ШВСМ, майстри спорту Олена Салабай (вагова категорія до 63 кг) та Іванна Павлик (вагова категорія до 69 кг), а також Любомира Гнатюк (вагова категорія до 58 кг), яка в Тернопільській ОДЮСШ "Колос" тренується під опікою Романа Бутрина, фінішували відразу за призерами. Відтак, дівчата посіли четверті місця.

Додамо, що для Валентини Кухарук (16-та) і Степана Бабія (34-й) зі Скалата, Романа Гудза (18-й) із Бучача, Андрія Сеньківського (19-й) і Валентина Наливайченка (21-й) із Тернополя всеукраїнські змагання у Скадовську стали хорошою школою для набуття досвіду.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook