Про нас
увійти

Збаразькі гирьовики гідно представили Тернопілля на чемпіонаті України

категорія: Інші | дата: 10 07 2016
Збаразькі гирьовики гідно представили Тернопілля на чемпіонаті України

П’ятеро збаразьких гирьовиків, які представляли Тернопілля на чемпіонаті України у Херсоні 2-3 липня, здобули одинадцять медалей.

Змагання проводились у двох вправах — поштовх і ривок, у трьох вікових групах: серед юніорів, чоловіків до 40 років, ветеранів після 40 років. Троє наших земляків — учнів Збаразької РК ДЮСШ — Богдан Тольпа, Тарас Кузьма, Роман Баланюк дебютували у виступах з 32-кілограмовими гирями.

15-річний кандидат в майстри спорту Богдан Тольпа був наймолодшим учасником змагань. У грудні минулого року він ще виступав з 16-ками, а на чемпіонаті в Херсоні, піднявши дві 32-ки 20 разів у поштовху та в ривку 33 рази, за сумою балів виборов "срібло" як серед юніорів, так і чоловіків. Крім того, отримав ще два "срібла" за окремі вправи. Змагався спортсмен у ваговій категорії 60 кг. 17-річний Тарас Кузьма виступав у категорії 70 кг і в поштовху виборов також друге місце. Кандидат у майстри спорту Роман Баланюк 1997 р.н., який виступав у категорії 75 кг, має здобуток − чотири срібні медалі: штовхнув дві 32-ки 51 раз і виконав ривок 80 разів, отримавши нагороди у змаганнях серед дорослих і серед юніорів.

Не залишився без медалей і тренер Тараса Кузьми та Романа Баланюка Віталій Гуголь: за вправу ривок він отримав "срібло". "Золото" приніс Тернопільській команді ветеран, майстер спорту міжнародного класу, заслужений тренер України Петро Багрій. Штовхнувши дві 24-ки 130 разів і виконавши 220 разів ривок, набрав в сумі 350 балів, випередивши найближчого конкурента на 50 очок. Словом, гідно представили свій край на чемпіонаті України як досвідчені спортсмени, так і дебютанти. Участь спортсменів у змаганнях стала можливою за фінансової підтримки Збаразької РК ДЮСШ та управління освіти, молоді та спорту Збаразької РДА. Усі наші юні спортсмени та їхні тренери за результатами змагань вибороли право представляти нашу державу у складі збірної України на чемпіонаті світу з гирьового спорту, який відбудеться наприкінці жовтня у місті Турин (Італія).

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook