Про нас
увійти

Тернопільська фехтувальниця Олена Кривицька посіла високе місце на чемпіонаті Європи

категорія: Інші | дата: 06 07 2016
Тернопільська фехтувальниця Олена Кривицька посіла високе місце на чемпіонаті Європи

Високе п’яте місце серед елітних шпажисток Європи посіла тернопільська фехтувальниця Олена Кривицька на змаганнях європейської першості, які нещодавно завершились у польському місті Торунь. У командній шпазі наша збірна з Оленою Кривицькою у складі посіла восьме місце.

Як описує перебіг змагань Федерація фехтування України, українські шпажистки Анфіса Почкалова, Яна Шемякіна, Олена Кривицька та Ксенія Пантелєєва успішно стартували в командних змаганнях, упевнено обігравши іспанок із рахунком 45:28.

Але на наступному ж етапі у фехтувальниць з України виникли проблеми: француженки не хотіли так просто розлучатися з путівкою в півфінал. Практично в рівному бою сильнішими виявилися французькі шпажистки, які вирвали перемогу буквально в останньому поєдинку Шемякіна - Малло, де суперниця українки зуміла завдати 16 уколів проти 11 від Яни. Таким чином, зустріч завершилася на користь француженок із рахунком 36:30.

У боях за 5-8 місця представницям збірної України не щастило: спочатку Анфіса Почкалова, Яна Шемякіна, Олена Кривицька та Ксенія Пантелєєва програли полькам із рахунком 41:45, а потім не впоралися з італійками — 37:45.

Чемпіонат Європи став останніми офіційними змаганнями перед Олімпійськими іграми у Ріо, де, разом зі своїми колегами по команді, Олена Кривицька, відстоюватиме у Ріо-де-Жанейро честь України та Тернопілля. А збірна України на європейській першості відзначилася чотирма бронзовими нагородами.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook