Про нас
увійти

На Тернопільщині відбувся обласний турнір з козацького багатоборства

категорія: Інші | дата: 29 06 2016
На Тернопільщині відбувся обласний турнір з козацького багатоборства

Відкритий обласний турнір з козацького багатоборства відбувся у місті Хоросткові Гусятинського району. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Посперечатись за перемогу тут зібралось команди з Борщівського району, Яблунова Гусятинського району, «Байканур» з Хоросткова, «Богатирі 44 бригади» - «Титан» та «Молот» - дві команди із села Верхівці Гусятинського району та «Нептун» з Тернополя. Поки команди готувались до змагань, працівники Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провели веселу розминку під музику для найменших глядачів змагань.

Після того, як учасники розім’ялись, адже випробування вимагали чималої загальної фізичної підготовки, розпочались різноманітні цікаві випробування. Учасники змагались у вправі «Колода», підніманні колоди вагою 70 кг¸ яка знаходилась на землі, «Вправний каменяр», – підніманні каменів вагою  70 кг, 80 кг, 90 кг на підвищення, «Колесо» – учасники перекидали колесо вагою 260 кг на максимальну кількість разів за 1 хвилину 30с, підніманні гантелі від плеча вагою 50кг,  переміщенні машини на відстань 12 м. Усі вправи учасники намагались виконати якнайшвидше та на максимальну кількість разів, відповідно до вимог кожного випробування. Кожна команда намагалась виступити якнайкраще, виявляла справжню  волю до перемоги та показала свою фізичну підготовленість.

А результат виявились такими: перше з результатом 9 балів  завоювала команда «Байканур» з Хоросткова, друге місце з результатом 17 балів виборола команда з Яблунова Гусятинського району, третє місце, набравши 18 очок, посіла команда з Борщова.

Ось і настав час отримувати нагороди. Міський голова міста Хоростків Степан Гладун нагородив переможців та призерів обласного  турніру з козацького багатоборства грошовими преміями. Вони отримали також грамоти, медалі Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та призи від ТОВ «Галичина Ласунка». За участь у змаганнях учасники отримали відзнаки від «Спорту для всіх».

Після змагань глядачі мали змогу спостерігати за цікавими змаганнями у віджиманні – згинанні та розгинанні рук в упорі лежачи з опорою на два пальці рук правої та лівої рук. Отже, перемогу здобув Василь Шевчук, який «віджався» таким чином з максимальною вагою на плечах – це 55 кг, а Андрій Балабух з Хоросткова виконав віджимання з максимальною вагою 45 кг.

Організаторами змагань виступили управління фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», голова клубу зимового плавання міста Хоростків Василь Шевчук.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook