Про нас
увійти

Тернополяни успішно виступили на ювілейній велогонці Української- Польської дружби

категорія: Інші | дата: 21 06 2016
Тернополяни успішно виступили на ювілейній велогонці Української- Польської дружби

З 13 по 18 червня проводилась традиційна міжнародна ювілейна 60-та багатоденна велогонка Української- Польської дружби пам’яті В.Скопенка.

Цього року велосипедистів з України та Польщі зустрічали у Львові та Замості. Вперше за останні роки 2 етапи були успішно проведені на території України, далі спортсменів чекало ще три дні на теренах Польщі. В складі збірної команди України виступали тернополяни – майстри спорту України міжнародного класу студенти Тернопільського національного економічного університету Тарас Шевчук та Віталій Гринів (ШВСМ),  зумів себе проявити в складі збірної ще один вихованець тренера велосипедної бази відділення КФВС МОН України Володимира Павелка майстер спорту України студент Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя Владислав Щербань(ОДЮСШ).

Вже після першого етапу стало зрозуміло що наші велосипедисти налаштовані серйозно. Складні погодні умови не завадили Віталію Гриніву відмітитись на проміжних та гірських фінішах і одягнути на себе майку лідера гірської класифікації. Другий етап став успішним для Тараса Шевчука здобувши перемоги на проміжних фінішах він став лідером в класифікації активного гонщика. На старті третього етапу наші спортсмени стояли попереду в лідируючих вело майках.

На території Польщі показав свій характер і Владислав Щербань – в індивідуальній гонці на час дистанцією в 12 км показавши час 16 хв 17сек він здобуває бронзу і піднімається в особистому заліку на 8 позицію. Це було не останнім здобутком Владислава в цей день, через кілька годин в гонці критеріум, яка проводилась в центрі міста Замость,  тернополянин стає переможцем. В цій же гонці Тарас Шевчук став бронзовим призером.

Заключним етапом стала групова гонка на 150 км, на фініш якої група приїхала разом. Тож у підсумку у тернополян: особистий залік 6 м. – Тарас Шевчук, 7м. – Владислав Щербань. В загальнокомандному заліку перемогла збірна команда України.

Зараз наші спортсмени уже в України готуються до участі в Чемпіонаті України, який днями відбудеться в Буковелі, що на Івано-Франківщині.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook