Про нас
увійти

На Тернопільщині визначені кращі олімпійські "Лелеченята"

категорія: Інші | дата: 07 06 2016
На Тернопільщині визначені кращі олімпійські

Завершився обласний фінал масових стартів школярів "Олімпійське лелеченя". Змагання надовго запам’ятаються дітям, адже вони отримали чудову нагоду провести три дні в оздоровчому комплексі «Лісовий», що розташований в Скоморохах Бучацького району.

Уже на церемонії урочистого відкриття, під час якого переможців зональних змагань із Борщівської гімназії імені Романа Андріяшика, Бучацької гімназії імені Володимира Гнатюка, Кременецької школи-інтернату, Козівської ЗОШ №2, Тернопільської СЗОШ №3 із поглибленим вивченням іноземних мов і Чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича привітали голова Бучацької райдержадміністрації Віталій Бебих, директор «Лісового» Іван Кіндрат, заступник начальника штабу батальйону «Збруч» Олег Матяш, лікар обласного фізкультурного диспансеру, волонтер у зоні проведення АТО Михайло Могитич і перший заступник голови обласного відділення НОКу України Віталій Ігнатенко, не важко було помітити настрій кожної з команд неодмінно перемогти. Тому клятва перед переданим із передової синьо-жовтим стягом із побажаннями бійців Тернопільського батальйону «Збруч», які тримають оборону на донецькому напрямку в Широкиному, мала гарантувати, що всі звитяги будуть здобуті в чесній спортивній боротьбі.

Урок патріотизм продовжився спілкуванням з Олегом Матяшем і Михайлом Могитичем, примірянням військового спорядження і переглядом фільму «Рейд» про воєнні дії на Сході України.

А вже наступного ранку, після того, як усі разом дружно зробили розминку, змагання розпочалися презентацією під гаслом «Ми — олімпійська надія України!» Розповідями кожної з команд про свої навчальні заклади, демонстрацією дітьми здібностей у різних видах спорту, здається, всі були приємно здивовані. Однак об’єктивне журі вирішило, що кращими стали школярі з Чортківської гімназії. За ними — учні Кременецької школи-інтернату і Тернопільської СЗОШ №3. Під час же проведеної пізніше вікторини «Знавець олімпійського спорту» найбільш обізнаними виявилися учні Борщівської гімназії. Натомість двоє інших призових місць знову дісталися школярам з обласного центру і Чорткова. В той же день під вечір діти дізналися також, що існує така чарівна місцина, як малі водопади в Скоморохах.

Нарешті спортивна естафета мала дати остаточну відповідь на запитання, хто ж стане кращим на Тернопільщині і завоює право захищати честь краю під час Всеукраїнського фіналу «Олімпійського лелеченяти». Тому і не важко було зрозуміти радість дітей із Чорткова, які другий рік підряд прославили рідну гімназію імені Маркіяна Шашкевича. А ось завойованого господарями з Бучацької гімназії імені Володимира Гнатюка другого місця для потрапляння до призової трійки в загальному заліку не вистачило. Їх випередили учні Тернопільської СЗОШ №3, які в естафеті знову потрапили до числа лауреатів, і юні фізкультурники з Борщівської гімназії імені Романа Андріяшика.

Всі учасники фіналу нагороджені кубками, медалями, сувенірною атрибутикою від Тернопільського обласного відділення НОКу України і продукцією від партнерів змагань — ПАТ «Тернопільський молокозавод», ТОВ «Пивоварня «Опілля» та ТОВ «АНТ».

Після нагородження проведено також турнір з міні-футболу, присвячений Олімпійському дню. Перемогу здобула команда Козівської ЗОШ №2. Друге місце дісталося Борщівській гімназії, третє — Тернопільській СЗОШ №3. Всі учасники нагороджені футбольними м’ячами від Тернопільської обласної федерації футболу, а переможці — кубком від обласного відділення НОКу України.

Джерело: ВЖ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook