Про нас
увійти

Збаразькі гирьовики — чемпіони Європи

категорія: Інші | дата: 07 06 2016
Збаразькі гирьовики — чемпіони Європи

Наші земляки вперше побували на чемпіонаті Європи з гирьового спорту і привезли чемпіонські титули.

Чемпіонат відбувся 13-15 травня у португальському місті Порто. Тернопільщину представляли двоє збаражан — Роман Порохняк та Петро Багрій, який виступив серед ветеранів.

— Незважаючи на те, — відзначив Петро Багрій, — що ми дещо втратили форму під час переїзду, проте у змаганнях нам вдалось продемонструвати максимальний рівень своїх можливостей.

Роман Порохняк, який уже є срібним призером чемпіонату світу, вперше виборов титул чемпіона Європи, виступаючи з гирями 32 кг та у ваговій категорії 65 кг. Також Роман, як кращий гирьовик, у складі збірної команди України взяв участь в змаганнях-естафеті, за результатами якої українці поступилася лише команді Італії. На третьому місці спортсмени з Ізраїлю. Естафета полягає у тому, що кожен з п’яти членів команди почергово піднімають гирі впродовж двох хвилин і заробляють бали, сума яких визначає загальний результат.

Петро Багрій, володар багатьох золотих медалей світового рівня, виступив на чемпіонаті в категорії ветеранів 55-59 років та у ваговій категорії до 90 кг. Належна підготовка дала йому змогу вибороти перший результат. Дві 24-ки спортсмен підняв довгим циклом 101 раз, що лише на 4 рази менше від світового рекорду.

— У Португалії, — зауважив Петро Федорович, — ми побачили дуже якісну підготовку до змагань, і серйозне ставлення до гирьового спорту. Там не ділять види спорту на олімпійські та неолімпійські. Держава підтримує той спорт, у якому люди проявляють свою активність, який люблять. Тому чиновники дають можливість їм займатись , проявити свої здібності та досягати високих результатів, які ми побачили на власні очі. Спорт в Україні сьогодні тримається здебільшого на меценатах, готових матеріально і фінансово підтримувати його. Наша поїздка на чемпіонат за кордон також відбулась завдяки небайдужим людям. Зокрема висловлюємо щиру вдячність нашим головним спонсорам керівнику фірми "Вікнарьов" Володимиру Бліхару, збаражанам Роману Марцинишину, Богдану Юзьваку, які без зайвих роздумувань оперативно допомогли нам вирішити фінансові проблеми.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook