Про нас
увійти

Здобутки Тернопільських велосипедистів у міжнародних змаганнях Гран Прі Галичина

категорія: Інші | дата: 20 05 2016
Здобутки Тернопільських велосипедистів у міжнародних змаганнях Гран Прі Галичина

У славетному місті Львові уже традиційно проводяться міжнародні з велосипедного спорту на треку змагання класу 1 Гранд Прі Галичина.

Цьогоріч на полотно єдиного в Україні треку вийшла еліта велосипедного спорту — в категорії чоловіки, жінки, юніори та юніорки змагались 94 спортсмени з України, Польщі, Литви, Азербайджану та Чехії. Протягом чотирьох днів суддям на чолі із міжнародним комісаром Мірко Монті (Італія) потрібно було визначити переможці у 7 видах програми в тому числі і гонці Омніум, яка складається із 6 етапів.

Під керівництвом тренера велосипедної бази "Золоті колеса" Тернопільського обласного відділення КФВС МОН України Володимира Павелка участь у змаганнях приймала і тернопільська команда в складі майстрів спорту України міжнародного класу студентів Тернопільського національного економічного університету Віталія Гриніва  та Тараса Шевчука, майстрів спорту Анастасії Годи (Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка,ШВСМ), Владислава Щербаня (Технічний коледж ТНТУ ім. І.Пулюя,ОДЮСШ),  Віталія Хоміва та двох юнаків Покойового Назара та Олійника Артема.

Срібну медаль у груповій гонці на очки здобув Тарас Шевчук, не зовсім успішною для нього став Омніум – лише 111 місце. Кращий результат у міжнародній гонці в Віталія Гриніва стало 5 місце в гонці Омніум та 8 місце в груповій гонці на очки. Анастасія Года в груповій гонці посіла 5 місце, в гонці Скретч 7 та в омніум — 9. Щербань Владислав змагаючись в категорії Еліта в гонці скретч посів 8 міцсе.

Паралельно із міжнародною гонкою проводились змагання чемпіонату України з неолімпійських номерів програми. Тут нашим тернополянкам вдалось виступити краще. В копилку тернопільського велоспорту вони здобули 5  медалей різного ґатунку. Владислав Щербань тричі піднімався на п’єдестал пошани: в груповій гонці на очки Влад здобув перемогу, двічі став бронзовим призером в індивідуальній гонці переслідування та гонці скретч.

Ще дві медалі на рахунку у наших "міжнародників" в індивідуальній гонці переслідування: золото в Гриніва Віталія, бронза у Шевчука Тараса. За крок від п’єдесталу в цій же гонці зупинилась Анастасія Года — 4 позиція.

Сезон в розпалі, попереду ще багато стартів. Бажаємо успіху нашим спортсменам!

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook