Про нас
увійти

У Тернополі відбувся обласний етап "Козацького Гарту"

категорія: Інші | дата: 17 05 2016
У Тернополі відбувся обласний етап

Традиційно Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України проводить обласний етап Всеукраїнського  фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України "Козацький Гарт".

Цього року в Тернопіль з’їхались 15 команд зі всієї області, в складі яких було 180 школярів 5-10 класів (90 дівчат та 90 юнаків).

Школярам потрібно було пройти 5 випробувань: човниковий біг, стрибки у довжину з місця, перетягування канату, стрибки на скакалках, конкурс знавців, на якому вони на час відповідали на питання з історії України та історії олімпійського руху. На завершення команди чекала естафета, яка складалась із 10 різних по складності етапів.

Емоційні та насичені змагання нікого не залишили байдужими. Кожен учасник старався показати найкращий результат, пробігти найшвидше, прострибати найбільше та відповісти на найбільшу кількість питань. Суддівство змагань забезпечували студенти та викладачі факультету фізичного виховання, на чолі із доцентом завідувачем кафедри фізичного виховання ТНПУ ім. В.Гнатюка Андрій Огнистий. Майбутні педагоги через спортивно-масові заходи отримують досвід, котрий зможуть використовувати у своїй професійній діяльності.

Ближче до обіду визначились фаворити змагань ними стали команди із Тернополя та Зборова, тож вирішальну крапку в суперництві поставила естафета. В підсумку переможцями та призерами стали:

1 місце – Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов (вчителі фізкультури Бенцал Любомир та Булич Лілія)

2 місце – Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов смт. Залізці Зборівського району (вчитель фізкультури Мислик Богдан)

3 місце – Чортківська гімназія ім. М.Шашкевича (вчитель фізкультури Шевчук Володимир)

Переможці та призери нагороджені грамотами, медалями та олімпійської літературою. Команда-переможець здобула право представляти Тернопільську область на фінальному етапі Всеукраїнських змагань "Козацький Гарт 2016".

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook