Про нас
увійти

У Тернополі змагались гирьовики з усієї області (ФОТО)

категорія: Інші | дата: 14 04 2016
У Тернополі змагались гирьовики з усієї області (ФОТО)

На Тернопільщині відбувся відкритий чемпіонат Тернопільської області з гирьового спорту серед чоловіків, юніорів та юніорок 1994 р.н. і молодших, юнаків1999 р. н. і молодших  та ветеранів у поштовху довгим циклом, присвяченого Всесвітньому дню здоров’я "Рух заради здоров’я".

9 квітня 2016 року у ПС "Текстильник" м.Тернополя зібрались  любителі гирьового спорту, щоб посперечатись між собою у найбільшій кількості підйомів  у поштовху довгим циклом. Чоловіки  змагались у   вікових категоріях:   до 63 кг, до 68 кг, до 73 кг, до 78 кг, до 85, до 95 кг, понад 90 кг., юніори 1994 р.н. і молодші: до 63 кг, до 68 кг, до 73 кг, до 78 кг, до 85 кг, до 95 кг, і понад 90 кг., юнаки 1999р.н. і молодші:до 48 кг, до 53 кг, понад 53 кг, юніорки 1994 р.н. і молодші: до 58 кг, до 63 кг, понад 63 кг та ветерани — без категорій.

Вага гир для чоловіків і юніорів 1994 р.н. і молодші  та ветеранів  сладала 24 кг. Юнаки 1999р.н. і молодші піднімали гирю вагою 16 кг, а юніорки — 16 кг. Змагання особисто-командні. В них взяли участь 6 команд: 2  команди ДЮСШ "Колос" (Тернопіль), РКДЮСШ (Збараж), колективи  Бучацького, Кременецького та Шумського районів.

Учасники, судді, та чисельні глядачі переживали та "боліли" за своїх знайомих та вихованців, кожен з них був налаштований  виступити якнайкраще, можна сказати "збирав всю свою волю в кулак" та намагався  перевершити свій особистий рекорд.

Після завершення програми змагань суддівська колегія визначила переможців.  У своїх вагових категоріях переможцями стали:

Ігор Оліх (Збараж), Андрій Тольпа (Збараж), Віталій Марченко (Кременець), Вадим Полупанов (Тернопіль), Максим Колтонюк (Збараж), Сергій Вознюк (Кременець), Юрій Федорчук (Бучач), Василь Шпуняр (Тернопіль), Володимир Дишкант (Збараж), Степан Каліка (Бучач), Пік Назар( Бучач), Руслан Бойко(Бучач), Роман Порохняк (Збараж), Ігор Сірий (Тернопіль), Сергій Сусь(Тернопіль), Володимир Дишкант (Збараж), Петро Багрій (Збараж), Роман Сіправський (Тернопіль). Серед ветеранів перемогу здобув Петро Багрій.

У  відкритому чемпіонаті Тернопільської області з гирьового  спорту у поштовху довгим циклом серед юніорок стали: Валерія Кевер (Збараж), Ольга  Смосюк( Збараж),  Слізяк Наталія  (Бучач).

У командних змаганнях, як  серед чоловіків,  так і серед  юніорів,  перемогу здобули команди у тій самій послідовності: перше місце виборола  ОДЮСШ "Колос", друге місце здобула  команда  районної комунальної РК ДЮСШ (Збараж), третє місце посіла команда Бучацького району.

Переможці та призери  в особистій першості отримали грамоти та медалі, у командній — кубки та грамоти  від організаторів — департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх".

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook