Про нас
увійти

Тернопільські пауерліфтери з чемпіонату України привезли 13 золотих медалей та 2 звання КМС

категорія: Інші | дата: 10 04 2016
Тернопільські пауерліфтери з чемпіонату України привезли 13 золотих медалей та 2 звання КМС

Вихованці тернопільського спортклубу Ego Gym з чемпіонату України з пауерліфтингу, жиму штанги лежачи і станової тяги привезли 13 золотих медалей, 3 срібних та одну бронзу. Окрім того двоє з них отримали звання кандидатів у майстри спорту.

— Це був відбірковий турнір на чемпіонат світу, — розповідає тренер Володимир Карандєєв. — Від нашого залу їздила команда з 5 чоловік. Три хлопця і дві дівчини: Марія Солтисяк, Христина Кашуба, Степан Маціпура, Дем'ян Карандєєв та я. Загалом вікові категорії у нас були від 10 до 42 років.

Підготовка до чемпіонату України тривала 11 місяців. Під час підготовки спортсмени поивнні тримати свою вагову категорію у якій вони виступають, каже Володимир.

— Дівчатам це складніше робити, аніж хлопцям, — продовжує співрозмовник. — Ми усі дотримуємось певного раціону, у нас обмеження по вуглеводах, їмо 8 раз на день. Зараз у нас перерва тиждень і ми розпочнемо підготовку до чемпіонату світу, який розпочнеться 9 червня.

Володимир Карандєєв пауерліфтингом займається довго, а от його син — Дем”ян, який виборов 6 золотих медалей, займається пів року. Степан та Христина теж по пів року тренуються, а Марія десь півтора роки.

— На сьогоднішній день Марію ще ніхто не переміг як рекордсменку ні світу, ні Європи, — каже чоловік. — Їй 17 років, через декілька днів буде 18.

Ще одну спортсменку з команди Володимира — Христину Кашубу, як каже сама дівчина, до занять пауерліфтингом мотивував тренер. Тепер дівчина хоче досягнути звання майстра спорту, але не знає на скільки їй вистачить її потенціалу.

— Тренер побачив якийсь потенціал в мені і мотивував, — розповідає Христина. — До того я просто займалась у залі. Насправді, це міф, якщо дівчина займається пауерліфтингом, то вона буде схожа на чоловіка. Все залежить від харчування. У моєму раціоні основа — м”ясо, риба , тобто білок, овочі.

Проте перед змаганнями спортсмени влаштовують собі так званий “чіт міл” (одне із запланованих порушень дієти — прим.ред). Пауреліфтери кажуть, що усі змагання з цього виду спорту, як і з будь-якого іншого є важкими як фізично, так і морально. Але пауерліфтинг спорту це не боротьба з суперниками, це боротьба з вагою.

— У кожного спортсмена є ціль — вага, яку він може взяти і кожен суперник також має свою ціль, — пояснює Володимир. — Тому як такої боротьби між суперниками у нас немає.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook