Про нас
увійти

У Бережанах пройшов 5-й Всеукраїнський турнір з шашок-64 (ФОТО)

категорія: Інші | дата: 08 04 2016
У Бережанах пройшов 5-й Всеукраїнський турнір з шашок-64 (ФОТО)

З 2 по 6 квітня 2016 року в місті Бережани пройшов 5-й Всеукраїнський турнір з шашок-64 памяті Василя Іванишина, місцевого шашкіста, в минулому — головного художника Бережанського склозаводу.

Турнір відбувся в конференц-залі ВП НУБіП України "Бережанський агротехнічний інститут" за сприяння відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, Бережанської міської громадської організації "Рідне місто", Бережанського краєзнавчого музею. Організатором турніру виступила Федерація шашок України.

На урочистому відкритті виступили: Андрій Слободний — організатор турніру, Михайло Русиняк — заступник директора ВП НУБіП України "Бережанський агротехнічний інститут", Олег Захарків — заступник міського голови, Алла Соколовська – голова БМГО "Рідне місто", Надія Волинець — вчений секретар ДІАЗ м.Бережани, Микола Проців — заступник директора з наукової роботи краєзнавчого музею, Іван Ільницький (Львів) — віце-президент Федерації шашок України, суддя національної категорії, головний суддя турніру.

Участь в змаганнях взяли 35 шашкістів, в тому числі 3 жінки, з міста Києва, Рівненської, Львівської, Дніпропетровської, Миколаївської, Тернопільської та Чернівецької областей. Серед них: 9 майстрів спорту, 4 кандидати в майстри спорту, 16 першорозрядників. Серед учасників – володар найвищого на сьогодні рейтингу серед шашкістів України (2676 очок) МС з шашок Євген Івашко (Дніпропетровськ). Турнір проходив в трьох категоріях: А — учасники майстри спорту, Б — КМС і першорозрядники, В — інші учасники.

Оскільки турнір відбувався під егідою Федерації шашок України, всі учасники в категоріях А і Б мали можливість здобути вище спортивне звання. І в підсумку два учасника — Іван Славин із Львівської області та Тарас Турчин із Лановецького району, виконали норму майстра спорту.

За підсумками проведених матчів:

— в турнірі В (9 учасників) перемогу здобув Орест Пелехата із Теребовлянського району, другий – Володимир Дуткевич з Курян Бережанського району, третім став Сергій Корчик із Бережан;

— в турнірі Б (16 учасників) першою стала МС Зоряна Анісімова із Львівської області, друге місце завоював учасник АТО Юрій Кунець також із Львівщини, на третьому місці (за рівності показників) — КМС Ростислав Шумський із Тернополя і КМС Віктор Юзюк із Збаразького району;

— в турнірі А (10 учасників) переможцем став МС Івашко Євген з Дніпропетровщини, на другому місці — КМС Славич Іван з Львівщини, на третьому — МС Юрій Тимофеєв з Києва.

У бліцтурнірі, який проходив з контролем часу 6 хв. на партію перше місце завоював Микола Чижевський з Чернівців, другим став бережанець КМС Андрій Слободний, третім — головний суддя змагань Іван Ільницький із Львівщини.

Всі учасники змагань були в захопленні від високого рівня організації самого турніру, чудової екскурсії по місту і місцевих пам’ятках архітектури, організованої краєзнавчим музеєм, та отримали на згадку пам’ятні сувеніри з краєвидами нашого міста. Переможці та призери турніру у категорії А нагороджені грамотами, медалями та пам’ятними призами, у категоріях Б і В — грамотами і пам’ятними призами.

Організатори турніру висловлюють щиру подяку Олександру Левчуку (ДЛМГ), Андрію Бевсюку (ГО "Навігатор"), приватним підприємцям Василю Коліснику, Людмилі Слободній, Остапу Білику, Ростиславу Мужанову, Володимиру Гичці, Тарасу Крілю, Мар’яну Безкоровайному за надану фінансову та технічну підтримку.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook