Про нас
увійти

Тернополяни спільно з мерією відновлять тенісні корти у "Топільче"

категорія: Інші | дата: 29 03 2016
Тернополяни спільно з мерією відновлять тенісні корти у

Міськрада обіцяє долучитися до відновлення тенісних кортів у парку "Топільче". Такі результати зустрічі тенісистів-любителів з міським головою.

Нагадаємо, проблема з тенісними кортами у парку "Топільче" тягнеться ще від початку вересня минулого року. У парку "Топільче" інвестор запланував побудувати платні тенісні корти на місці існуючих громадських кортів і зробити їх платними.Запропоновані інвестором безкоштовні години є незручними для мешканців міста, оскільки припадають на робочий час та обідню пору, кажуть тенісисти-любителі. Тому вони просили залишити в безкоштовному користуванні один тенісний корт. Відповідну петицію тенісист-любитель Олег Синовець написав на сайті міськради. Петиція набрала більше 250 голосів — саме стільки потрібно, щоб її розглянули. Врешті на петицію прийшла відповідь від імені заступника міського голови Леоніда Бицюри.

Відповідь лаконічна: "В парку "Топільче розташовані два тенісних корти, їх відвідування для мешканців та гостей міста є безкоштовним". Така відповідь здивувала Олега Синовця. Адже він очікував на більш ґрунтовне роз’яснення щодо цієї проблеми. Олег Синовецьтримав проблему під контролем і ось нещодавно активісти, які відстоюють питання безкоштовних кортів у Тернополі, побували на зустрічі у міського голови. І саме зустріч віч-на-віч з очільником міста була ефективною. Тоді як звернення, листи та петиції до міськраду результатів не дали. Та й потрапили на прийом до міського голови активісти лише тому, що один з них ще півроку записався на цю зустріч.

— І ось лише зараз прийшло запрошення, — каже Олег Синовець. — От ми й зібралися і пішли. Ми думали, буде короткий діалог, а мер підготувався до зустрічі і це тішить. Сергій Надал запросив начальника управління стратегічного розвитку та керівника КП "Об’єднання парків культури та відпочинку Тернополя". Ми озвучили проблему і всі разом почали шукати шляхи для її вирішення. Зійшлися на тому, що міськрада скасує рішення про визнання переможцем ФОП Цибульського. Домовилися також, що активісти почнуть збір коштів на відновлення безкоштовних кортів, а якийсь відсоток коштів дасть міськрада, додає Олег Синовець.

— Умовно кажучи, якщо реконструкція коштує 1 млн грн., то мер запропонував нам зібрати 500 людей, які здадуть по 1 тис грн., решту ж грошей дасть міськрада, — каже він. — Що плануємо зараз робити ми? Будемо старатися збирати кошти серед любителів тенісу, підприємств та організацій. Якщо через місяць не зберемо коштів, то міськрада оголосить новий інвестиційний проект на будівництво та реконструкцію кортів. Але обов’язково будуть враховані наші побажання — щоб один корт залишився безкоштовно. До речі, міський голова обіцяє, що подяка всім хто долучиться фінансово до реконструкції буде розміщена на огорожі корту.

Олег Синовець зауважує, що питання фінансування тенісних кортів та складання проектно-кошторисноїдокументацієї — тривалий процес і все це реалізувати цього літа навряд чи вдасться. Тому міський голова дав доручення об’єднанню парків привести корти до належного стану , щоб вони були готовими до відкриття сезону.

— До речі ми любителі щороку купуємо сітки та фарби для корту, — зауважує Олег Синовець. — Загалом ми задоволені результатами зустрічі у міськраді, бо там нарешті на нас звернули увагу і шукають шляхи вирішення проблеми.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook