Про нас
увійти

Збаразькі гирьовики — призери чемпіонату України

категорія: Інші | дата: 18 03 2016
Збаразькі гирьовики — призери чемпіонату України

Збаразькі гирьовики стали призерами чемпіонату України серед юнаків до 18 років та студентів, який відбувся у Києві 27 лютого.

Троє наших земляків з мешканцем обласного центру представляли у столиці Тернопілля. На змагання з’їхалась рекордна кількість команд, які представляли 19 регіонів України.

— Відрадно, — відзначив один з тренерів збаразьких гирьовиків Петро Багрій, — що усі троє наших вихованців досягли призових місць, і це є рекордом для Збаражчини.

Студентство представляв Роман Баланюк, який навчається у Луцькому університеті. Виступаючи у категорії 80 кг, у вправі "довгий цикл", зробив 75 підйомів двох двадцятичетвірок і показав результат вищий від нормативу в майстри спорту, цим самим підтвердивши своє звання КМС, і зайняв друге місце. Тренується хлопець у Віталія Гуголя (РК ДЮСШ). Ще один вихованець цього тренера — 14 -річний учень ЗОШ №2 Олексій Піпаш змагався серед юнаків у категорії 80 кг і здобув третє місце. Для Олексія це були перші змагання з двадцятичетвірками, на них він здобув неабиякий досвід.

Ще один учасник чемпіонату — вихованець тренера Петра Багрія — 15-річний учень Тернопільського коледжу з посиленою фізичною та військовою підготовкою — Богдан Тольпа вкотре довів, що досвід у спорті — річ незамінна. З ним набагато легше даються хороші результати. Змагаючись серед юнаків у категорії 60 кг, він поставив три особисті рекорди. У двоборстві зробив поштовх 72 рази, а ривок — 70 разів, отримавши в сумі 142 очки, перевиконав норматив кандидата в майстри спорту вперше.

— Хочу привітати Богдана з цими високими досягненнями, — додав Петро Багрій. — Він зробив собі чудовий подарунок до дня народження, який святкував 25 лютого. Вважаю, що попереду у хлопця ще багато спортивних перемог, адже він має усе для росту — здібності, наполегливість і працьовитість.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook