Про нас
увійти

17-річний тернополянин втретє став чемпіоном України з більярдного спорту

категорія: Інші | дата: 02 03 2016
17-річний тернополянин втретє став чемпіоном України з більярдного спорту

Перше, третє та шосте місця вибороли тернополяни на першому етапі юнацького Кубка України з вільної піраміди. Змагання відбулися у Чернівцях в середині лютого. В результаті кубок переможця дістався спортсмену з Тернополя Віталію Свисту. 14-річна тернополянка Юлія Малахова виборола третє місце, а її колега "по цеху" Дмитро Левчик — 6-те.

Тернополянка Юлія Малахова займатися більярдним спортом почала влітку минулого року. Втім уже зараз дівчинка показує доволі хороші результати. Напередодні Кубка України спортсменка їздила на змагання серед дорослих, які відбулися у Рівному. Юля каже, цей досвід допоміг почуватися впевненіше на юнацькому чемпіонаті.

— Загалом посилена підготовка до змагань тривала близько трьох тижнів. Звичайно, найбільшим страхом перед змаганнями було програти. Особливо зважаючи на те, що серед учасників були кандидати у майстри спорту, — розповідає Юлія Малахова.

Після змагань тернополянка з тренером проаналізували гру, побачили недопрацьовані моменти і зараз працюють над їх усуненням. Дівчина зізнається, що трохи бракувало впевненості, але переконана, що з часом вона до неї прийде.

Юля тренується під керівництвом тренера Ростислава Лящука. Уже наступного тижня вона розпочне підготовку до другого етапу Кубка — відбору на чемпіонат світу, який відбудеться у червні.

Втретє чемпіоном України серед юніорів став тернополянин Віталій Свист. Уперше найвищий результат спортсмен здобув у 2013 році. Уже через рік, у 2014, повторив свій успіх. Третю перемогу на Кубку України Віталій виборов у Чернівцях. Причому у фінальному матчі обіграв свого суперника з рахунком 6:3.

У віковій категорії спортсмена змагалися 17 учасників. Серед них — кандидати у майстри спорту, власники першого юніорського розряду і навіть колишні чемпіони України.

— Коли їхав на турнір, одразу був налаштований на перемогу. Я граю вже близько восьми років, тому в мене достатньо досвіду. Це допомагає почуватися під час гри вільно. Мене нічого не сковує. Я знаю, як вийти з тої чи іншої ситуації, і розумію, що виграти можна у будь-якого суперника, навіть якщо це чемпіон світу, — розповідає Віталій Свист.

З деякими учасниками Кубка Віталію вже доводилось зустрічатися за одним столом.

— Легше грати з тими, кого у свій час вже перемагав. Я бачив їхню манеру гри і міг передбачити наступний крок. Та, поряд з тим, відчувається дискомфорт, адже прикро було б програти тим, кого вже вдавалося перемогти, — ділиться враженнями Віталій.

Тренуються тернопільські спортсмени на базі більярдних клубів "Форт" та "Абриколь", де, до слова, і розміщена Федерація більярдного спорту в Тернопільській області. А нещодавно в одному із клубів розпочався набір у школу більярдної майстерності.

Джерело: Номер один

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook