Про нас
увійти

У Хоросткові змагались кращі шахісти Гусятинського району

категорія: Інші | дата: 19 02 2016
У Хоросткові змагались кращі шахісти Гусятинського району

Чемпіонат Гусятинського району з шахів завершився у Хоросткові. Проходив захід у приміщенні професійного сільськогосподарського ліцею, завдяки директору ГРКП ФСТ "Колос - спорт для всіх" Антону Кузику. Участь у ньому взяли 21 любитель цієї мудрої та древньої гри з Хоросткова, Копичинець, Коцюбинців і Паївки, серед яких було три кандидати у майстри спорту та п’ять першорозрядників.

Турнір проходив за швейцарською системою у 7 турів, контроль часу — по 16 хвилин кожному учаснику до кінця партії, розповідає головний суддя змагань Юрій Грицевич.

В результаті цікавої, напруженої і динамічної боротьби переможець визначився лише після останньої партії турніру. Двоє учасників набрало по 6 очок і лише додатковий показник визначив перемогу хоростківчанина Михайла Суслу. Віце-чемпіоном району став Степан Господарик із Паївки. Третє місце з результатом 5 очок зайняв ветеран шахів з Копичинець Ярослав Новоженець.

Усі три призери нагороджені дипломами, медалями від ГРКП ФСТ "Колос - спорт для всіх", а також грошовими призами. Цих призів на турнірі було вручено ще дев’ять. Нагороди здобули хоростківчанин Роман Сорока та ще один ветеран з Копичинець — Анатолій Тригуба, у них четверте та п’яте місце. Серед жінок перше та третє місця здобули сестри Ольга та Тетяна Талабан, а друге місце у Наталі Мельничук, усі з Хоросткова.

Крім цього, грошові призи були вручені Михайлу Душніцькому з Коцюбинців за кращий результат серед другорозрядників, Віталію Ворончаку з Хоросткова за найвище досягнення серед молодих шахістів. Останні два призи та дипломи були вручені найстаршому — 76 річному Павлу Вівчару і наймолодшому учаснику турніру — 8 річному Андрію Доскочу.

Організаторами Чемпіонату були директор ГРКП ФСТ "Колос - спорт для всіх" А.А. Кузик, відділ в справах сім’ї, молоді та спорту Гусятинської РДА, директор професійного сільськогосподарського ліцею Ясьонків В.І., а також Степан Господарик з Паївки.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook