Про нас
увійти

Тернопільська спортсменка виборола путівку на Олімпійські ігри

категорія: Інші | дата: 15 02 2016
Тернопільська спортсменка виборола путівку на Олімпійські ігри

У столиці Аргентини Буенос-Айресі завершився вирішальний щодо відбору на Олімпіаду етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед жінок. Пізно ввечері у неділю переможців визначали збірні команди, і наша четвірка фехтувальниць, очолювана олімпійською чемпіонкою Яною Шемякіною та тернополянкою Оленою Кривицькою, здобула перепустки до Ріо’2016!

Не вдаючись у деталі командного олімпійського відбору  (а у фехтуванні він чи не найжорсткіший), відзначимо, що головним завданням збірної України (наша команда на момент старту турніру посідала 9 місце у світовому рейтингу, а на Олімпіаду відбиралися тільки 8 команд) на етапі Кубка світу в Аргентині було випередити головних європейських суперниць із Італії (№6 у рейтингу) та Франції (№8 у рейтингу) і при цьому посісти якомога вище місце у загальному заліку.

І треба ж такому статися, що вже на стадії 1/8 фіналу жереб звів Україну і Францію. Наші виклалися на всі 100% і заслужено перемогли – 45:34.

Та "відчепивши" одного суперника, потрібно було ще вести вже заочну боротьбу з італійками. У чвертьфіналі українкам протистояла друга команда світового рейтингу – збірна Китаю. Та наші шпажистки не знітилися потужних суперниць і знову здобули впевнену перемогу – 38:31. Зважаючи на те, що італійки програли свій чвертьфінал  збірній Росії – 38:45, можна було замовляти квитки на Олімпіаду!

Відзначимо, що в обох надважливих поєдинках одну з вирішальних ролей зіграла Олена Кривицька — у поєдинку з Францією тернополянка виграла всі три своїх мікроматчі, а з китаянками надала команді шаленого темпу, вже у першому ж мікроматчі перемігши лідерку суперниць, одну з кращих шпажисток планети Сун Юджі.

Після виконання головного завдання всього відбіркового турніру (а він складався з п’яти етапів Кубка світу, а також чемпіонатів Європи та світу) на вирішальні поєдинки етапу в Аргентині нашої команди просто не вистачило емоційно, і українки у підсумку посіли четверте місце.

Тепер у світовому рейтингу наша збірна посідає сьоме місце, і, найімовірніше, у чвертьфіналі Олімпійських ігор зустрінеться саме з командою Китаю. То чого б не повторити аргентинський успіх?!

Щодо Олени Кривицької, то тепер вона виступить на Олімпіаді не лише в командному заліку, а й в індивідуальному турнірі.

Джерело: ternopillive.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook