Про нас
увійти

Тернопільська спортсменка має шанс поїхати на Олімпійські ігри у Ріо

категорія: Інші | дата: 13 02 2016
Тернопільська спортсменка має шанс поїхати на Олімпійські ігри у Ріо

У столиці Аргентини Буенос-Айресі стартував вирішальний етап Кубка світу з фехтування на шпагах щодо відбору на Олімпіаду в Ріо’2016. У складі збірної України виступає там тернополянка Олена Кривицька.

Наша спортсменка практично немає шансів здобути індивідуальну ліцензію на Олімпіаду, адже займає у світовому рейтингу 49-те місце — позицію високу (всього в рейтингу понад 700 спортсменок), проте на Олімпіаду непрохідну.

А ось у складі своєї збірної у Олени Кривицької шанс відібратися на Олімпіаду залишається. Наша збірна посідає сьогодні в світовому рейтингу 9-те місце, а на Олімпіаду поїдуть вісім команд. У командному фехтуванні на шпагах система відбору дуже заплутана, але зауважимо, що в Буенос-Айресі українкам (до речі, бронзовим призеркам чемпіонату світу) важливо посісти якомога вище місце в загальному заліку (бажано увійти до числа призерів) і обов’язково випередити головних конкуренток — команди Естонії, Італії та Франції.

У суботу, 13 лютого, в Буенос-Айресі визначать переможців індивідуального турніру, а у неділю, 14 лютого, відбудуться командні змагання.

Джерело: ternopillive.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook