Про нас
увійти

У Збаражі відбулась відкрита першість РК ДЮСШ з гирьового спорту

категорія: Інші | дата: 08 01 2016
У Збаражі відбулась відкрита першість РК ДЮСШ з гирьового спорту

У районі відбулось ряд спортивних змагань, приурочених Дню Святого Миколая. Зокрема і відкрита першість РК ДЮСШ з гирьового спорту. Дарунки від Чудотворця дали спортсменам наснагу до високих спортивних результатів. Вдячність хлопців за щедрість цьогорічного Миколая вилилась в кілька особистих рекордів.

Вперше виступили на таких змаганнях учні п’ятих класів Табачний Олег із ЗОШ №1 і Андрій Тольпа (ЗОШ №2).

— Варто відзначити — зауважив тренер спортсменів Петро Багрій, — що дуже сильно виступили двоє учасників чемпіонату України серед школярів, який відбувся у листопаді в місті Токмак, Максим Пік (категорія до 45 кг) та Василь Грабовський (категорія до 50 кг). Хлопці піднімали 16-кілограмові гирі. Після чемпіонату України вони вийшли на новий− вищий рівень підготовки і вдвоє покращили свої результати. Ці результати І юнацького розряду і близькі до призерів України. Не вистачило 5 очок до кандидата в майстри спорту срібному призеру Чемпіонату України серед юнаків з гирями 24 кг учню ДНЗ "Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою" Богдану Тольпі. Він, змагаючись в категорії до 60 кг, піднімав гирі 24 кг і набрав 130 очок. Хлопець також покращив своє особисте досягнення на 30 очок. Ще один учасник чемпіонату України — восьмикласник Олексій Піпаш обновив свій найвищий результат, набравши в сумі з гирями 16 кг 305 очок.

Максим Колтонюк із Залужанської ЗОШ вперше штовхнув дві 16-ки 80 разів. Дуже успішно виступили представники села Шили. Вони, хоча особистих рекордів не побили, але конкуренцію призерам склали сильну. Виступаючи зі своїм земляком — чемпіоном України, призером чемпіонату світу Романом Порохняком, давати слабину просто не мали права.

Сплеск позитивних емоцій та підтримки оплесками викликали дівчата-гирьовики — учениці ДНЗ "Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою". Вісім дівчат, виступаючи у трьох вагових категоріях, на своїх дебютних змаганнях показали такі високі результати і сильний характер, що навіть хлопці, які займаються гирями, були приємно вражені — як результатами виступів, так і вольовими якостями дівчат. Спортсменки виконували ривок гирі 8 кг спочатку однією, а потім другою рукою. І показали результати в сумі від 60 до 300 очок, що для них самих було несподіванкою.

Ці змагання стали фінальним акордом року, що завершується, який для гирьовиків приніс багато високих результатів і дав надію на ще кращий наступний — 2016 рік. Але ніяких досягнень би не було без тих, хто доклався до них своїми коштами. Тож від імені спортсменів і тренерів щиро вітаємо усіх меценатів з наступаючим новим роком і Різдвом Христовим. Бажаю миру, добра, здоров’я, Божої опіки для вас і ваших родин, нехай Господь посилає процвітання ваших усіх підприємницьких справ та починань.

І, сподіваємось, що в наступному році ваша допомога сприятиме ще більшому утвердженню спорту і здорового способу життя в нашому краї.

Також вітаємо всіх збаражан з наступаючими святами і бажаємо всіх благ і Божого благословення.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook