Про нас
увійти

Рейтинг спортивних подій Тернопільщини у 2015-му році

категорія: Інші | дата: 31 12 2015
Рейтинг спортивних подій Тернопільщини у 2015-му році

Спорт Тернопільщини в останній день 2015-го року традиційно підводить підсумки виступів тернопільських спортсменів.

Подія року

Повернення у спорт Олени Підгрушної

Олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна одразу після виступу у Сочі взяла паузу у спортивній кар’єрі. Багаторазова чемпіонка Європи та призерка Кубка Світу сподівалася на народження дитини. Натомість, протягом річної перерви вона встигла попрацювати у міністерстві спорту та очолити відділення Національного Олімпійського комітету Тернопільщини. Попри річну паузу у кар’єрі біатлоністки, Підгрушна не лише змогла повернути собі місце у збірній України, але й виграла три бронзові медалі на стартових етапах Кубка Світу. НОК визнав Підгрушну кращою спортсменкою грудня в Україні!

Матч року

ФК Тернопіль – Шахтар

Давненько у Тернополі не гостював один з лідерів українського футболу — донецький Шахтар. 2015-ий рік дозволив Шахтарю побувати у нашому місті. Відбулося це у рамках 1/8 фіналу Кубка України з футболу. Тернопільський Міський стадіон був заповнений вщент, але сенсації не сталося. У Тернополі Шахтар розбив місцевий ФК 0:5.

Розчарування року

Тернопільські команди в Першій лізі

Як не прикро констатувати, але обидві тернопільські професійні команди Нива та ФК Тернопіль — останні за підсумками першої частини футбольного чемпіонату. Нива провалила першу частину сезону, але кінцівку провела впевненіше. ФК Тернопіль так і не зумів віднайти стабільності у результатах. Сподіваємося, що у 2016-му році наші команди зроблять стрибок угору!

Надії року

Тернопільські спортсмени за підсумками 2015-го року можуть пишатися одразу кількома високими досягненнями. Так боксер Віктор Петров здобув бронзову медалі перших Європейських спортивних іграх у Баку. Фехтувальниця Олена Кривицька стала бронзовою призеркою чемпіонату світу. Золоту медаль чемпіонату світу серед молоді виборов веслувальник Ельнур Ахадов. "Срібло" на Європі здобула важкоатлетка Марія Хлян. Також срібної медалі на чемпіонаті Європи з велоспорту серед юніорів удостоївся Тарас Шевчук.

Аматори року

Теребовля та Синьків —  у аматорському Кубку

Перші кроки у футбольному Кубку України серед аматорів цього року здобули одразу дві команди з Тернопільщини — Нива Теребовля та Агро з Синькова. Теребовлянська команда в 1/8 фіналу поступилася за сумою двох матчів зірковому винниківському Руху. Агро ж не зумів пройти Гірник з Соснівки.

Новинка року

Дитячо-юнацький футбольний клуб Чемпіон

Абсолютно новий підхід до роботи з наймолодшим поколінням тернопільських футболістів запропонував новостворений ДЮФК Чемпіон. Молода та амбітна команда тренерів та батьків самотужки організовує роботу дитячого футбольного клубу. Майже 150 юних тернополян уже пізнають перші ази футболу у Чемпіоні. Президентом клубу є відомий футболіст та тренер тернопільської Ниви Петро Бадло. Тренують юних Чемпіонів відомі у Тернополі колишні та діючі футболісти — Дмитро Андрієшин, Олег Лівіцький, Олександр Стахів та Олександр Музика. Девіз нового ДЮФК — Хочеш стати чемпіоном? Приєднуйся до нас!

Організатор року

Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення

Комунальна організація Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення цього року провела майже сотню заходів, спрямованих на популяризацію спорту та здорового способу життя. При цьому Центр залучив до занять спортом різні верстви населення. Чого тільки варті такі заходи, як "Ігри патріотів" чи "Тато, мама я — спортивна сім'я". При цьому керівники центру запрошували на свої заходи не лише усіх охочих учасників, але й відомих тернопільських спортсменів. Окремий респект Галині Федорович, Вілорі Невінській та Лілії Проць!

Цифра року

50 команд у Тернопільській футзальній лізі

Тернопільська футзальна ліга цього року підкорила нову вершину. У трьох футзальних лігах — Вищій, Першій та Другій беруть участь аж 50 учасників. У порівнянні із попереднім сезоном, у чемпіонаті побільшало учасників із районів Тернопільщини. Це свідчить про неабиякий прогрес футзалу на теренах області.

Скандал року

П'яний Андрій Мотика

У середині листопада у Тернополі відбулася скандальна подія за участю директора Тернопільської ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту Андрія Мотики. У нетверезому вигляді футбольний чиновник на власному авто протаранив ще одну автівку. Подія викликала неабиякий резонанс у тернопільських ЗМІ.

Втрата року

Загинув Петро Дідик

2015-ий рік був багатим не лише на спортивні досягнення. Він забрав життя у відомого у минулому гравця тернопільської Ниви та заліщицького Дністра Петра Дідика. "Дєд", як його називали, потрапив у автомобільну аварію після якої вижити не зумів.

Перехід року

Дельрос — у Каннах

Волейболістка тернопільської Галичанки та національної збірної України Вікторія Дельрос влітку перейшла до всесвітньо відомого французького клубу Расинг Клуб де Канн. Разом із Вікторією до Канн перебралася ще одна колишня волейболістка Галичанки Надія Кодола, яка останнім часом виступала у южненському Хіміку.

Поїздка року

Наші — у Амстердамі

На початку осені тернопільська команда взяла участь у чемпіонаті світу з вуличного футболу, що відбувся у Амстердамі. Змішана команда хлопців та дівчат посіла друге місце, програвши у фіналі збірній Мексики.

Сила року

Фрі-файтери на війні

Тернопільські фрі-файтери у нелегкому 2015-му довели, що відстояти свою честь вони можуть не лише у ринзі, але й на війні. Кілька представників тернопільського фрі-файту брали участь у бойових діях на Сході країни. На жаль, декому з них повернутися додому не судилося...

Звання року

Заслужені майстри спорту

Кінцівка 2015-го року принесла Тернопільщині одразу двох Заслужених майстрів спорту! Найвище спортивне звання в Україні отримали футболіст Богдан Бадло та лижник Андрій Андріїшин. Богдан Бадло у 2015-му виграв Кубок Європи з футзалу серед спортсменів з вадами зору, а також переміг на V Всесвітніх іграх Сліпих. Андрій Андріїшин — чотириразовий срібний призер XVIII зимових Паралімпійських Ігор.

Подружжя року

Іван та Наталія Стребкови

Тандем тернопільських легкоатлетів плідно провів рік, що минає . У 2015-му році Іван та Наталія Стребкови перемагали на Всеукраїнських чемпіонатах та Кубках з легкої атлетики та брали участь у Європейських і Світових першостях. Королева спорту об'єднала двох людей, які уже створили спільну сім'ю!

Прогрес року

Успіхи боксу та кікбоксингу

Неабияких успіхів досягали тернопільські боксери та кікбоксери у 2015-му році. Разом із тріумфами Віктора Петрова-молодшого варто згадати й спортсменів із спортклубів Шкіряна рукавичка, Поєдинок та СК Тернопіль-РИНГ. Фактично кожні змагання в Україні не обходилися без участі тернопільських бійців, які щоразу здобували медалі різного ґатунку. А Тернопіль цього року вперше прийняв чемпіонат України з боксу серед юніорів. Окрема відзнака тренерам: Олександру Дульнєву, Руслану Фірману, Володимиру Шнуровському, Роману Діткуну, Віталію Огірку та Володимиру Антошківу.

Надії наступного року

Незважаючи на успіхи тернопільського спорту, проблем у спортсменів вистачає. Найбільше клопотів — з інфраструктурою. Адже Тернопіль — чи не єдиний обласний центр України у якому немає сучасного спортивного залу. Уже кілька років у місті намагаються ініціювати побудову спортивного комплексу, але руки ніяк не доходять. У 2015-му році Тернопіль отримав шанс стати одним із міст, якому УЄФА виділить кошти для побудови футбольного поля зі штучним покриттям. На жаль, і цей проект у 2015-му бодай почати реалізовувати не вдалося. Усі надії — на рік прийдешній!

sports.te.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook