Про нас
увійти

Тернопільський педуніверситет підвів підсумки спортивного 2015 року

категорія: Інші | дата: 29 12 2015
Тернопільський педуніверситет підвів підсумки спортивного 2015 року

2015 рік у фізкультурно-спортивному житті Тернопільського педагогічного університету ім. В. Гнатюка був напруженим і плідним. Традиційно діяли різноманітні спортивні секції, на високому методичному рівні проводилися заняття з фізичного виховання, вповні використовувалася солідна матеріальна база університету, де проводилися змагання різного рівня.

Висококваліфіковані спортивні кадри краю гартувалися на факультеті фізичного виховання, багато зусиль для формування і розвитку фізичної культури студентів всіх спеціальностей доклала кафедра фізичного виховання. Багаті спортивні традиції нашого вишу з року в рік передаються молоді, і це дає вагомі плоди.

Цьогоріч ТНПУ ім. В.Гнатюка посів шосте місце серед 24 команд за результатами змагань ХІІ літньої Універсіади України серед педагогічних закладів вищої освіти, які мають інститут (факультет) фізичного виховання і спорту. Серед всіх закладів вищої освіти України (128 команд) університет здобув  17 місце.

Наші студенти гідно відстоюють спортивну честь університету, області, краю та України на змаганнях, щедро поповнюючи скарбничку перемог як в особистому, так і в командному заліках.

Аспірант Підручний Дмитро — член національної збірної України з біатлону на етапі кубку світу з біатлону (січень 2015 р.) у змішаній естафеті виборов бронзову медаль, а на чемпіонаті Європи у лютому 2015 року в естафетній гонці - срібну медаль.

Студент третього курсу факультету фізичного виховання Адамішин Віталій посів друге місце на чемпіонаті світу з панкратіону (Анталія, Туреччина) і перше місце з панкратіону на чемпіонаті України.

Солтан Наталія на  чемпіонаті Європи серед молоді у бігу на 3000 м з перешкодами посіла 11 місце, на чемпіонаті Європи з кросу — 22 місце.

Крук Сергій на чемпіонаті Європи серед молоді у стрибках у довжину посів 2 місце, на командному чемпіонаті України — 1 місце.

Третьокурсник Гуменюк Михайло посів перше місце у чемпіонаті України з важкої атлетики серед молоді до 23 років.

Університетська жіноча гандбольна команда бере участь у чемпіонаті України серед команд вищої ліги. У сезоні 2014-2015 року команда брала участь у чемпіонаті України серед команд суперліги і посіла сьоме місце.

Срібними призерами Чемпіонату України серед чоловічих команд вищої ліги стала волейбольна команда університету.

У Чемпіонаті України з футболу бронзовими призерами стала чоловіча футбольна команда університету.

Футбольна команда ФК Тернопіль-Педуніверситет, 90 % якої складають студенти та випускники нашого вишу, бере участь у першій професійній футбольній лізі України.

Підгрушний Андрій — член юнацької збірної команди України з біатлону. На чемпіонаті України серед юнаків у лютому здобув золоту медаль в спринті та бронзову медаль а естафетній гонці.

Чемпіонами України серед юніорів у вересні 2015 року стали першокурсники Карюк Іван і Більчак Оксана.

На Чемпіонаті України з літнього біатлону Дячук Наталія  виборола бронзову медаль, Анастасія Года стала першою на Чемпіонат України з велоспорту, у перегонах "кейрінг" завоювала "бронзу".

Університет тісно співпрацює з Тернопільським відділенням Національного Олімпійського комітету України, впроваджуючи нові форми роботи з молоддю: проведено семінар "Олімпійський рух на теренах Західної України — минуле та сьогодення", сплави Дністром, підкорення Карпатських вершин тощо.

Традиційно користуються популярністю студентська першість з легкої атлетики, першість факультетів, змагання між гуртожитками, спартакіада першокурсника, Кубок ректора з футболу, змагання з настільного тенісу, бадмінтону тощо. Показово, що змагаються не лише студенти, а й викладачі та ветерани університету, власним прикладом стверджуючи здоровий спосіб життя, наполегливість та волю до боротьби і перемоги.

Днями відбулося підсумкове засідання Федерації легкої атлетики Тернопільської області, під час якого вшановували кращих легкоатлетів та тренерів за підсумками виступів у 2015 році. Майже в усіх номінаціях були представлені студенти, випускники та тренери ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook