Про нас
увійти

Завершилися ювілейні XXV сільські спортивні ігри Тернопільщини

категорія: Інші | дата: 16 12 2015
Завершилися ювілейні XXV сільські спортивні ігри Тернопільщини

На початковому етапі змагань, як зазначено в прийнятому з цієї нагоди спільному розпорядженні Тернопільських облдержадміністрації та обласної ради, в них узяли участь майже 21 тисяча фізкультурників. У районних сільських спортивних іграх виступили понад п’ять з половиною тисяч осіб, а за нагороди обласних стартів, основна частина яких наприкінці червня цього року відбулася в Скалаті, сперечалися 1270 учасників. 

Завоюванням бажаного чемпіонського трофею змагання запам’ятаються волейболістам і шахістам Теребовлянського, волейболісткам і легкоатлетам Шумського, важкоатлетам і футболістам Підволочиського, гирьовикам Збаразького, майстрам малої ракетки Заліщицького, канатоборцям Кременецького районів. А суперечка районних збірних сільських фізкультурників завершилася перемогою гусятинців, компанію на п’єдесталі яким склали команди із Шумщини і Підволочиського району.

Натомість турніри з різних видів спорту в змаганнях дружин сільських і селищних рад принесли успіх спортивній сім’ї Чудиків із Дичкова і канатоборцям з Малого Ходачкова Тернопільського, пляжним волейболістам з Боричівки і шашкістам з Ласківців Теребовлянського, футболістам із Млинівців Зборівського районів, збірним гирьовиків сільських рад зі Збаражчини та борців на руках із Теребовлянщини. В підсумку ж малий кубок за загальну звитягу дістався теребовлянцям, які в боротьбі за першість випередили сусідів із Тернопільського й Гусятинського районів.

Не можна також не згадати, що фестиваль студентського спорту серед вищих навчальних закладів I—II рівнів акредитації, який теж є складовою частиною ігор, завершився перемогою Заліщицького аграрного коледжу. Проведена в Теребовлі друга спартакіада "Краще село Тернопільщини" запам’яталася успішним виступом сільських фізкультурників із Вікторівки Козівського, Білої Чортківського і Переволоки Бучацького районів. Та ще й у Ворохті Івано-Франківської області наші земляки стали переможцями Всеукраїнської спартакіади керівників ФСТ "Колос".

Нарешті в комплексному заліку ювілейних ігор чемпіонський титул заслужено завоювала збірна сільських фізкультурників Гусятинського районного комунального підприємства "Колос — спорт для всіх". Титул віце-чемпіонів дістався Теребовлянському фізкультурно-оздоровчому клубу "Колос", а кубок за третє місце — Тернопільській районній раді сільського товариства.

Не забули згадати в розпорядженні і про недоліки в розвитку сільського спорту на Тернопільщині. Порівняно з торішніми стартами зменшилася кількість фізкультурників, які брали участь у змаганнях. З початку року припинили фінансування комунального підприємства "Колос" на Лановеччині і збірна району посіла останнє місце в обласних змаганнях. До того ж фізкультурників із кращого спортивного села цього району, так само як і з Шумщини, місцеві чиновники позбавили права взяти участь в обласній спартакіаді.

Прийнято також рішення провести основну частину XXVI сільських спортивних ігор Тернопільщини 28—29 червня 2016 року в Синькові Заліщицького району.

Джерело: Колос

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook