Про нас
увійти

Тернопільські любителі бадмінтону вшановують 25-ту річницю створення НОК України

категорія: Інші | дата: 09 12 2015
Тернопільські любителі бадмінтону вшановують 25-ту річницю створення НОК України

Протягом двох днів 5-6 грудня 2015 року у спортивному залі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка за сприяння Тернопільського обласного відділення національного Олімпійського комітету України та Тернопільського обласного відділення Олімпійської академії України проходив сьомий відкритий кубок спортивного клубу ТНПУ ім. В.Гнатюка приурочений 25 річниці заснування НОК України та дню Збройних Сил України.

Багато хто вважає фізичну культуру і спорт "пустою забавкою". Хочеться нагадати скептикам в день  Збройних Сил України слова засновника чеського товариства "Сокіл" (1962 р.) професора Мирослава Тирша: "Кожен народ гине по своїй власній вині. Від нашої роботи залежить майбутнє нашого народу. Ми не хочемо бути матеріалом-добривом для інших культур, нам хочеться жити вільно в благородному змаганні з іншими народами з девізом "Зі щитом або на щиті"

Присутні учасники змагань хвилиною мовчання вшанували пам’ять спортсменів усіх тих, хто віддав своє життя за вільне майбутнє нашої держави, і, зокрема, тернопільських спортсменів, які загинули в зоні проведення АТО. Це вихованці клубу «Характерник» майстер спорту України, володар Кубку України з фрі-файту Роман Ільяшенко та кандидати у майстри спорту України з фрі-файту, срібний призер чемпіонату України з фрі-файту Орест Квач і чемпіон Тернопільської області з фрі-файту Андрій Юркевич. Стоячи зі сльозами на очах, висловлюючи цим свою підтримку в зв’язку з непоправною втратою, повагу та гордість за них.

Учасники змагань згадали та із чистою душою і серцем побажали захисникам Вітчизни, працівникам Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка здійснити свій патріотичний обов’язок і повернутися живими та виховувати майбутніх фахівців на засадах національного виховання.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook