Про нас
увійти

Тернопільським тенісистам ніде займатись — у місті немає критого корту

категорія: Інші | дата: 01 12 2015
Тернопільським тенісистам ніде займатись — у місті немає критого корту

Тернопільські тенісисти б'ють на сполох. З настанням холодів нашим спортсменам важко відшукати місце для занять. Влітку тенісисти тренуються на відкритих кортах та здобувають медалі, а от взимку — втрачають ігрову форму...

Міська спортивна інфраструктура не дозволяє тернопільським тенісистам тренуватись впродовж усього року. Період активних занять обмежується лише кількома місяцями.

Проблемою неабияк занепокоєна уся тенісна громада Тернополя, адже цей вид спорту набув неабиякої популярності серед краян, а особливо серед юних спортсменів.

— Протягом останніх трьох років, на Тернопіллі у шість разів збільшилась кількість людей, що займаються тенісом, — каже заступник голови Тернопільського осередку Федерації тенісу України Остап Гевко. — Найбільше радує те, що левова частка цих людей – це діти, яких вдалося залучити до гри. У цьому навчальному році тільки в Тернополі тенісом займаються понад 50 дітей різних вікових категорій. Більшість із них тренується за світовою прогресивною програмою "Tennis 10s". Вона передбачає проведення занять у веселій ігровій формі. Це сприяє не тільки легкому та невимушеному формуванню знань, умінь і навичок дітей у цьому виді спорту, а ще й приносить дітлахам величезне задоволення.

Кожного року в літній період на кортах, що знаходяться на масиві "Дружба", проводяться традиційні змагання серед любителів: дорослих та ветеранів. А  у 2015 році вдруге у Тернополі провели Всеукраїнський тенісний турнір під егідою Федерації тенісу України. У ньому брали участь спортсмени, що представляли майже увесь Західний регіон.

— Хочеться відзначити і наших провідних тенісистів, — додає чоловік. — Вони цього року більше десяти разів вигравали і ставали призерами дитячих турнірів під егідою Федерації тенісу України. Турніри проводились від Стрия і Львова — до Луцька і Києва. Насамперед, це Захар та Назар Петровські, Анастасія Дядченко, Олексій Корнєв, Володимир Наконечний, Емілі Терада та Єлизавета Бадло.

За словами пана Гевка, як і у всіх областях України, у нас є як певні досягнення та приводи для радості, так і певні проблеми.

— Неможливо приховати і величезні проблеми з якими стикаються тенісисти Тернопільщини, — констатує Остап Гевко. — Адже період занять на відкритих кортах обмежується трьома-чотирьома місяцями весняно-літнього періоду, а весь осінньо-зимово-весняний час наші спортсмени не мають де проводити тренування! Маленькі шкільні спортзали, або приміщення без опалення, не можуть врятувати дану ситуацію.

Тенісисти, у зв’язку із відсутністю повноцінних критих кортів, не мають можливості проводити матчі-спаринги, що значно підвищують майстерність спортсменів.

— При відсутності ігрової практики, практично неможливо підвищувати рівень власної гри та показувати максимум своїх можливостей на змаганнях, — продовжує співрозмовник. — За відсутності Всеукраїнських турнірів, тренери Тернополя також позбавляються можливості обмінюватися досвідом. А він є важливою складовою при формуванні спортивної майстерності майбутніх тенісистів.

У рамках програми розвитку та популяризації фізичної культури та спорту у місті Тернополі, батьки юних тенісистів, їх тренери, любителі та ветерани тенісного руху хочуть  привернути увагу міської влади та мера Сергія Надала до проблеми повної відсутності у Тернополі критих кортів.

— Хочемо щоб влада допомогла в пошуку приватних інвесторів, готових вкладати кошти у розвиток інфраструктури тенісу нашого міста, — каже Остап Гевко. — Адже це вклад у здоров’я маленьких тернополян — вклад у майбутнє нашої нації. Ми віримо в світле майбутнє і швидкий розвиток тенісу у Тернополі!

ДО РЕЧІ

Теніс — унікальний вид спорту для фізичного розвитку людини. Під час гри активно працюють та гармонійно розвиваються абсолютно всі групи м’язів. З однієї сторони — проходить інтенсивне кардіотренування, а з іншої — психологічне розвантаження спортсмена. Саме цей вид спорту входить до програми фізичної підготовки космонавтів. Всі ці фактори і сприяють тому, що гра в теніс заслужено користується такою величезною популярністю у цілому світі.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook