Про нас
увійти

Роман Максимюк: "Завдання у ФК Тернопіль одне — залишитися в Першій лізі"

категорія: Футбол | дата: 13 01 2017
Роман Максимюк:

Своє перше інтерв’ю у якості головного тренера ФК Тернопіль Роман Максим’юк дав Sport Arena.

Новий головний тренер ФК Тернопіль Роман Максим’юк розповів про свої перші кроки на посаді та оприлюднив завдання, які перед ним поставило керівництво тернопільського клубу.

— Пане Романе, вітаємо вас із тим, що ви очолили ФК Тернопіль. Розкажіть, як розпланували роботу на зимовий антракт. Чи вже відомий графік підготовки та місця проведення зборів ФК Тернопіль?

— Збереться команда в неділю, 15 січня, а вже з понеділка розпочнуться робочі будні. Того дня у планах провести двосторонку. А вже 17 січня стартуємо на Меморіалі Макарова. По ходу турніру з керівництвом клубу будемо вирішувати, де проходитимуть наступні етапи підготовки. Все залежатиме від фінансового стану клубу.

— Хто пішов, а хто прийшов до команди, на які позиції шукає посилення?

— На сьогодні лише півзахисник Тарас Червонецький поїхав на перегляд до однієї з закордонних команд. Всі інші футболісти знаходяться в розташуванні клубу. Поки не хочу озвучувати прізвища футболістів, які прибудуть до нас на перегляд, адже це робочі моменти. Зазначу лише, що хотілося б бачити в команді по одному новому футболісту на кожну позицію, при цьому їхня кваліфікація має бути вищою, ніж нинішніх.

— Чи будете переглядати гравців з місцевого чемпіонату області та студентських команд?

— На двосторонню гру запросимо чимало нових гравців, серед них і тернопільських, а також молодь з місцевої академії. При цьому можу сказати, що жодних привілей ні для кого не буде, всі попередні заслуги залишаються в минулому. До уваги приймається тільки те, що той чи інший футболіст може показати в даний час, як він себе покаже у контрольних матчах та щоденних тренуваннях.

— Яке завдання поставило перед Вами керівництво тернопільського клубу?

— Завдання одне — залишитися в Першій лізі. При цьому, хочемо зберегти там місце не чекаючи, що якась з команд зніметься зі змагань.

— Чи реально виконати це завдання?

— За моїми підрахунками, щоб зберегти прописку в першій лізі потрібно набрати на фініші 37 очок, тобто в другій частині сезону — 27. Зважаючи на календар, здобути ці очки цілком реально.

— Які основні проблеми виділили для себе у ФК Тернопіль зразка 2016 року?

— Є проблеми в обороні, особливо під час стандартних положень. Також кульгає реалізація гольових моментів. Бажання є, очі горять, а от майстерності трохи бракує. До прикладу, в останньому матчі з Вересом дуже хорошу нагоду зрівняти рахунок мав Артур Дорі. Впевнений, забий він гол і рівняни вже не змогли б вирвати перемогу, до того ж їх можна було б спіймати на контратаці.

— Загалом, як оцінете рівень Першої ліги?

— Середній рівень за останні два-три роки значно виріс. Якщо раніше одна-дві команди мали бажання поборотися за путівку до Прем’єр-ліги, в середині сезону вже було відомо переможця першої ліги, то тепер, як мінімум шість колективів виявляють подібне бажання. У Першій лізі, звичайно, платять менше від Прем’єрки, але тут у більшості команд є стабільна заробітна плата, що в нинішніх непростих економічних умовах досить важливий фактор. Тому не дивно, що багато кваліфікованих гравців з Прем’єр-ліги нині виступає в клубах Першої ліги.

— І на закінчення, чим займалися після роботи у Вересі?

— Перебував, як люблять казати тренери, у творчій відпустці. Чим більша пауза — тим більше майстерності (сміється — Sport Arena). Велику увагу приділяв сім’ї, постійно виступав за ветеранську команду з Рівного, з якою тричі здобув першість в обласних змаганнях та був фіналістом чемпіонату України.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook