Про нас
увійти

Роман Максимюк: "ФК Тернопіль буде боротися за своє місце в Першій лізі"

категорія: Футбол | дата: 12 01 2017
Роман Максимюк:

Колишній гравець збірної України та екс-помічник Віталія Кварцяного у Волині Роман Максимюк в інтерв'ю Matchday розповів про призначення головним тренером Тернополя та задачі врятувати команду від вильоту з Першої ліги.

— Романе Васильовичу, як виник варіант роботи на посаді головного тренера Тернополя?

— Ще минулого літа на сайті місцевої федерації було оголошення про те, що клуб Тернопіль відкриває вакансію на посаду головного тренера. Я подав свою заявку, і потім зі мною зв'язалося керівництво клубу. Ближче до зимової відпустки остаточно домовилися про співпрацю, і в підсумку я очолив Тернопіль. Все-таки я сам родом із Західної України, "західняк", тому мені близький футбол цього краю.

— Конкурентів у вас багато було в боротьбі за цю посаду?

— Скільки у мене було конкурентів, не знаю. Та й у керівництва клубу некоректно було про це питати.

— На який термін підписали угоду з Тернополем?

— На один рік, на півроку підписувати угоду заборонено правилами ФФУ. Але доля футбольного тренера така, що контракт справа умовна. У будь-який момент все може помінятися, все залежить від результатів команди.

— Тренерська ліцензія у вас є?

— У мене диплом категорії "А", який дозволяє працювати в будь-який лізі. У Прем'єр-лізі тільки для посади "головного" потрібна ліцензія PRO. Хоча цих нюансів ще точно не знаю. Якщо все буде нормально в новій команді, сподіваюся, керівництво клубу піде мені назустріч і я продовжу навчання на тренерських курсах для диплома вищого рівня.

— Тернопіль — аутсайдер Першої ліги. Не страшно приймати команду, яка однією ногою вже на "вильоті"?

— Ні, все-таки я вірю, що нам під силу навесні змінити турнірне становище. Я дивився останні п'ять матчів команди, бачу потенціал. Звичайно, хотілося б знайти кілька нових гравців, посилитися в кожній лінії. Подивимося, як вийде. Але Тернопіль буде боротися за своє місце в Першій лізі.

— З помічниками визначилися?

— Ми будемо працювати удвох з Василем Матвійківим. Сподіваюся, впораємося. А потім вже, влітку, якщо все буде нормально, посилимо наш тренерський штаб і тренером по воротарям, і іншими помічниками.

— Робота в Тернополі буде для вас першим самостійним досвідом. Чи готові звалити на себе таку відповідальність?

— Чому ні? Уже три роки працював тренером, очолював дубль, U-19, був помічником у Віталія Кварцяного, працював у тренерському штабі Вереса. Певний досвід вже є, так що в цьому питанні жодних побоювань немає. Зараз вже всі думки про те, щоб допомогти тернопільської команди і зберегти місце в Першій лізі. 15 січня виходимо з відпустки і починаємо роботу. Перший етап нашої підготовки — Меморіал Макарова в Києві.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook