Про нас
увійти

Василь Івегеш: "Ігоря Курила хоче бачити у своєму складі один з клубів Прем’єр-ліги"

категорія: Футбол | дата: 01 02 2016
Василь Івегеш:

Головний тренер ФК Тернопіль Василь Івегеш підбив підсумки тижневого циклу першого тренувального збору в 2016 році.

— Зібрали хлопців дещо із запізненням. Планували розпочати збір 21 січня, але вийшло так, що була пауза у кілька днів. У підсумку команда розпочала працювати з 25 січня. За останній тиждень зроблено всю роботу, яку запланували. У останній день тижневого циклу працювали на станціях. Після них дав футболістам один день відпочинку, в понеділок команду знову збираємо і далі працюємо за визначеною програмою. Наприкінці збору традиційно хочемо провести товариський матч, можливо двома складами. Нині шукаємо спаринг партнера, бажано з числа майстрівських команд. Загалом перший збір триватиме 14 днів.

— У ЗМІ з’явилася інформація, що першим спаринг партнером ФК Тернопіль може стати чернівецька Буковина…

— Щодо потенційного спарингу, то і справді, до нас телефонував один з тренерів Буковини Богдан Самардак. На разі у понеділок маємо визначитися конкретно по даті, годині та чи це будуть матчі двома складами чи одним.

— Шанувальників ФК Тернопіль цікавить кадрове питання.

— Мені приємно, що практично всі футболісти залишилися в команді. У тому числі працює в нами і Ігор Курило, хоча його дуже хотів бачити один з клубів Прем’єр-ліги. З’явилися молоді футболісти з наших груп підготовки — ліцею та студентської команди, на яких уважно продивляємося та в майбутньому на них розраховуємо. Також у пошуках нападника, який би міг гідно замінити Богдана Семенця, який пішов від нас влітку і без нього нам було дуже важко у нападі. Окрім того, змужніли молоді гравці атакувального плану Артур Дорі, Тарас Кривий, Юрій Соколовський. Дуже сподіваюся, що вони допоможуть нашій команді у весняних матчах першої ліги.

— Цього тижня не займався у загальній групі другий воротар Володимир Кравчук…

— Володя у нас у команді. Ми його на тиждень відпустили до рідних у Польщу. З дня на день він має повернутися і працюватиме на рівні з усіма.  

— Чи визначилися в майбутніми тренувальними зборами?

— До першої половини лютого працюватимемо в Тернополі, за цей час визначимося в основною обоймою у кількості 20 чоловік. Що до наступних зборів, то приємно, що командою постійно цікавиться наш почесний президент Віталій Надал, котрий сказав, що, мабуть, буде у нас і один виїзний тренувальний збір. Де він відбудеться, поки не відомо, але було б дуже добре, щоб ми могли хоча б 10 днів попрацювати на хороших полях.  

— Чи вирішені фінансові питання, адже наприкінці року були певні заборгованості перед футболістами та тренерським штабом?

— З легкої руки Сергія Віталійовича Надала цього тижня футболістам виплатили майже всі зароблені гроші. Залишився лише невеличкий борг, який обіцяють теж перекрити. Приємно те, що з Нового року я займаюся виключно тренувальним процесом, не думаю про зарплату і борги. Ці питання вирішують інші клубні працівники.  

Джерело: ФК Тернопіль

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook