Про нас
увійти

Обласна влада не буде підтримувати професійний футбол на Тернопільщині

категорія: Футбол | дата: 30 01 2016
Обласна влада не буде підтримувати професійний футбол на Тернопільщині

Керівництвом ТОДА буде надана підтримка у розвитку дитячо-юнацького й аматорського футболу в області, а також увага звертатиметься на покращення футбольної інфраструктури. Натомість обласна влада дистанціюватиметься від професійного футболу. Про це йшлося під час зустрічі голови Тернопільської ОДА Степана Барни з керівником обласної федерації футболу Володимиром Мариновським.

Мова йшла про розвиток футболу в області, починаючи від дитячого турніру "Шкіряний м’яч" і до професійного футболу.

— Я не вважаю, що ми зараз маємо стояти на позиції підтримки професійного футболу. Дистанціююся від будь-яких зобов’язань щодо нього, — одразу зауважив Степан Барна. — Поясню чому. По-перше — через обмежені ресурси, по-друге, я хочу бачити в цих командах вихованців тернопільського футболу. Готовий розглядати варіанти підтримки професійних команд лише тоді, коли там гратимуть футболісти з Тернопільщини. Водночас обласна адміністрація буде стояти на позиції підтримки масовості футболу, зокрема, дитячого, юнацького та аматорського. Обласною адміністрацією, згідно з програмою розвитку футболу, на Тернопільщині передбачено на 2016 рік кошти в еквіваленті 300 тис. грн. Це й буде нашим внеском у питання розвитку футболу як одного з видів спорту.

Сподіваємося, Степан Степанович розуміє, що зовсім відцуратися від професійного футболу йому так чи інакше не вдасться, адже тернопільські фанати звикли у разі безвиході "брати штурмом" обласну адміністрацію, як це вже було понад рік тому за губернаторства попередника Барни — Олега Сиротюка. Окрім того, не варто відкидати 4-5 тисяч любителів футболу, які за кращих часів стабільно відвідують футбольні матчі за участю Ниви та ФК Тернопіль.

Також у розмові очільника області й головного футбольного функціонера піднімалося питання будівництва в Тернополі стандартного футбольного поля зі штучним покриттям, яке вже тривалий час на слуху, але справа щодо якого понад рік так і не зрушилася з мертвої точки.

Джерело: Номер один

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook