Про нас
увійти

Віталій Мандзин: "Закінчив фестиваль з гарним настроєм"

категорія: Біатлон | дата: 06 08 2023
Віталій Мандзин: "Закінчив фестиваль з гарним настроєм"

Віталій Мандзин продовжує набувати досвіду на змаганнях міжнародного рівня. Молодого українського біатлоніста, разом з лідером національної збірної Дмитром Підручним, запросили взяти участь у фестивалі Blink, який проводиться у норвезькому Санднесі. Яким побачив цей спортивний захід Віталій, що не загубився серед сильних норвежців, атлет розповів у ексклюзивному коментарі для читачів сайту biathlon.com.ua:

- Віталію, вітаю з досить успішним виступом в Норвегії. Фестиваль Blink, скоріше, спортивне шоу, ніж класичні змагання. І все ж порівняти рівень своєї підготовки до майбутнього сезону з найсильнішими біатлоністами світу тут можна. Як оцінюєте свої виступи?

-  Фестиваль дуже класний, у мене залишилися тільки позитивні емоції. Своїм виступом, у принципі, задоволений. Закінчив фестиваль з гарним настроєм. Звісно, хотілося виступити краще. Завжди хочеться виступити якнайкраще, але наразі вже є, як є. Та, в цілому, своїми виступами задоволений.

- Ви вперше на фестивалі. Що сподобалося чи здивувало в  хорошому сенсі, може, щось запам’яталося найбільше?

- Так, на цьому фестивалі я вперше. Що мене здивувало - то це організація і підготовка до змагань. Норвежці дуже відповідально ставляться до організаційних питань. У всьому нам допомагали, з чим би ми не зверталися.
Найбільше мене здивувала підготовка траси, як вони її готували. За два тижні почали роботи, ставили мости, асфальтували. Коли спостерігав, думав, що для нас це за межами зрозумілого. Побачив, як проходять тут змагання, на якому на високому рівні все організовано, то це і пояснило участь у заході топових, титулованих спортсменів.

- Віталію, як вас приймали у Норвегії? Взагалі, розкажіть, будь ласка, про атмосферу, яка панувала ці дні у Санднесі.

- Нас приймали по-домашньому, по-дружньому. Ми провели тут час з комфортом і радістю. Із задоволенням тренувалися та змагалися. Тому залишилися лише позитивні емоції. Дякую Норвегії і всім організаторам, хто нас підтримував, народу Норвегіі. Це дуже приємно. Хотілося б залюбки приїхати знову, але всією командою у повному складі. Нас, до речі, не раз питали, чому ми не в повному складі тут. Та надіємося, що будемо ще запрошені. Тому із задоволенням наступного разу приїхали б усією командою.

- Ви з Дмитром були в Норвегії удвох, як допомагали один одному?

- Ми допомагали один одному, як могли, де могли і чим могли. Оскільки виступали у різних вікових категоріях, то перед стартами Дмитро мене "пристрілював", а я - його. Спробували себе у ролі тренерів. Підтримували один одного і на старті, і на дистанції, і на вогневому рубежі. Вважаю, що ми добре кооперуємо.

- Триває підготовка до нового сезону. Як вона проходить у вас? Чи все за планом? Чи є якісь проблеми?

-Так, все йде за планом. Але у мене трошки була проблема з коліном. Це було на минулому зборі, зараз вже краще, слава Богу. Вже не турбує коліно. Готуємося далі до наступних стартів. Вважаю, що підготовка до нового сезону йде на високому рівні.

- Є у ваших планах участь у Літньому чемпіонаті світу в Осрблі?

- Поки не можу щось казати напевно, бо не знаю, як вирішить тренер. Але маю велику надію, що виступатиму там і представлятиму Україну якнайкраще. Надіюся, зможу туди поїхати. Та це все ж таки вибір головного тренера. Тому все побачимо згодом. Сподіваюся, що вболівальники будуть задоволені тим чи іншим вибором.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook