Про нас
увійти

Тернопільська "Нива" вдома обіграла "Гірник-Спорт"

категорія: Футбол | дата: 01 05 2024
Тернопільська "Нива" вдома обіграла "Гірник-Спорт"

28 березня у Тернополі стартувало друге коло змагань Першої Ліги України (групи "Вибування") для "Ниви" та ФК "Гірник-Спорт" із Горішніх Плавнів.

До кінця сезону залишається обмаль матчів, а інтрига у турнірній таблиці лише наростає, а тому кожна з команд у кожному матчі налаштовується лише на перемогу.

Вже в дебюті зустрічі обидві команди показали свої наміри стосовно жаги до перемоги. На 5 хвилині зустрічі сам для себе момент створив Одог Інносент Чідозі, який поблизу штрафного майданчику тернополян спочатку перехватив мʼяч і одразу після цього завдав потужного удару в бік воріт Іллі Ольхового. Мʼяч пролетів над поперечиною.

Вже за дві хвилини слідувала відповідь і від тернополян. Після навісної передачі Максима Мудрого на лінію воротарського майданчику небезпечно пробивав головою Андрій Різник. У цьому моменті мʼяч також пролетів в лічених сантиметрах над поперечиною.

В середині першого тайму ініціативу на себе перейняли саме гості, яким вдалось створити декілька моментів поблизу воріт жовто-зелених, щоправда влучності у епізодах гравцям "Гірника-Спорт" бракувало. 

Під завісу першого тайму гра почала тривати на зустрічних курсах. Команди обмінялись декількома вилазками до воріт суперника, але відзначитись до перерви жодній із них не вдалось.

Другу половину гри команди розпочали також активно. Особливою небезпекою запамʼятався прохід Арсентія Дорошенка в штрафний майданчик гостей, однак голкіпер "Гірників" зіграв надійно у епізоді. Богдан Шухман завчасу скоротив дистанцію з Арсентієм вийшовши із воріт та парирував удар 30-того номеру тернополян.

На 55 хвилині гри в чужий штрафний майданчик на швидкості із мʼячем увірвався і Сергій Давидов, але на жаль особливих проблем для голкіпера "Гірника-Спорт" удар Сергія не приніс.

Однак вже за дві хвилини жовто-зелені знову вибігли у швидку атаку, цього разу Денису Голубу вдалось розрізною передачею знайти Арсентія Дорошенка, який вбігав у кут штрафного майданчика, та зібрав усю увагу серед захисників і голкіпера суперників, а той в свою чергу передачею вже на пусті ворота віднайшов Андрія Різника. 10 номер тернополян не схибив, та вивів свою команду вперед.

Опісля цього тернополяни не зупинились. На 75 хвилині під пресингом Олега Хруставки опинився Владислав Мухаматгалєєв. Захисник "Ниви" обікрав 99-того номера "Гірника" після чого здійснив зміщення у центр, та завдав удару по воротах Богдана Шухмана. У цьому епізоді мʼяч знову пролетів трішки вище поперечини.

Не пройшло й двох хвилин після цього моменту, як "Ниві" вдалось відзначитись вдруге. Дмитро Галадей, який повернувся після довготривалої перерви, та замінив автора першого забитого мʼяча - Андрія Різника, зумів відзначитись забитим мʼячем. Денис Голуб поборовся за мʼяч біля лінії штрафного майданчика суперників, та верховою передачею зумів віднайти форварда тернополян, якого загубили захисники. Дмитро встиг прийняти мʼяч, та завдати прицільного удару у кут воріт гостей, встановивши фінальний результат - 2:0 на користь тернопільської "Ниви" 

Варто відзначити, що після забитого мʼяча жовто-зелені мали ще нагоди аби довести рахунок до розгромного, але реалізувати свої моменти команді так і не вдалось, натомість тернополяни спокійни довели поєдинок до логічного завершення, та здобули першу домашню перемогу у 2024 році.

Чемпіонат Першої Ліги. Група "Вибування"

28 квітня 2024

"Нива" - "Гірник-Спорт" (1:0)

Голи: Різник 57ʼ, Галадей 77ʼ

Попередження: Демчук 67ʼ, Бей 80ʼ, Чібуезе 88ʼ

Нива: Ольховий, Демчук, Зінь, Махінка, Бей, Давидов, Дорошенко, Мудрий, Кицун, Голуб, Різник

Запасні: Жупанський, Хабло, Хруставка, Довбецький, Климак, Козак, Галадей

Гірник-Спорт: Шухман, Черниш, Мороз, Чібуезе, Романенко, Одог, Подрезан, Тузенко, Посєвкін, Дмитрієв, Студенко

Запасні: Козлов, Шептіцький, Черткоєв, Юрченко, Дудка, Подейко, Мухаматгалєєв

Джерело: ФК "Нива" Тернопіль

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook