Про нас
увійти

Тернопільським віндсерфінгістам не було рівних на Кубку України у Дніпрі

категорія: Водні види | дата: 19 08 2021
Тернопільським віндсерфінгістам не було рівних на Кубку України у Дніпрі

На Кубку України із вітрильного спорту в олімпійських класах яхт боролися і шестеро тернопільських віндсерфінгістів, повідомляє Т1 Новини.

Аліна Нижегородова, повернулася додому з перемогою. Спортсменці 15 років, вона була єдиною дівчиною у тернопільській делегації на Кубку у Дніпрі.

Не гірше виступили і хлопці. У класі RS-X весь подіум зайняли тернопільські віндсерфінгісти. Юрій Будай програв лише одне очко своєму колезі по команді.

Не вистачило техніки, щоб виграти. Так оцінив свій “бронзовий” виступ на Кубку ще один тернопільських спортсмен Тігран Данієлян. Хлопець займається віндсерфінгом 4 роки і переконаний, результат залежить від досвіду. Чим довше на воді – тим краща техніка.

Кубок України із вітрильного спорту у Дніпрі – останні офіційні змагання для класу вітродошок RS-X. Після Олімпіади у Токіо клас змінили – розпочалась ера вітрильних дощок з підводними крилами або “фойлами”, які належать до класу iQFoil.

Тому тернопільські спорсмени продовжують готуватися до нових стартів, яких цього року ще буде чимало.

Додамо, зміна класу для спортсменів – не з дешевих. Щоб займатися на дошці класу iQFoil треба витратити близько 8 тисяч євро. Але вибору немає – це нові умови для всього світу.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook