Про нас
увійти

У Тернополі чоловік переплив став і встановив рекор

категорія: Водні види | дата: 10 07 2018
У Тернополі чоловік переплив став і встановив рекор

Рекорд з найдовшого і найшвидшого запливу тернопільського ставу в стилі баттерфляй встановили в суботу, 7 липня, повідомляє 20 хвилин.

Стартував заплив біля причалу водно-моторних човнів, а фінішували на пляжі Циганка. Спортсмен Іван Янчишин зі Львова, подолав дистанцію 3,5 кілометри за 1 годину 14 хвилин 4 секунди.

Плаванням Іван захоплюється ще з дитинства. Він був майстром спорту з плавання, але на двадцять років викинув його зі свого життя. Проте півтора роки назад він знову повернувся в басейн з певною метою.

- Ціль, яку я собі обрав, це перепливсти річку Босфор ( 6,5 км) баттерфляєм. Цього ще не робив ніхто, я буду першим. Сьогодні в Тернополі я хочу подолати відстань 3,5 км, що вдвічі менше за дистанцію Босфору. Вітер в обличчя і хвиля є неприємними для баттерфляю і може бути доволі важко, але потрібно себе готувати до чогось важкого аби все вдалося. Дистанцію планую подолати за годину, може, трішки більше, - каже чоловік

Півтора роки Іван готувався до запливу, подолав понад 2 тисячі кілометрі. Завжди мріяв поплавати в тернопільському ставу, і от сьогодні його мрія здійснилась. Протягом усього запливу його супроводжувала дружина, яка є лікарем.

- Є трішки переживання, тому що встановлення рекорду буде відбуватися вперше, хоча подібну дистанцію, але в більш сприятливих умовах , без вітру і без хвилі, я вже пропливав минулого року. Дружина була на човні на веслах, а я плив за човном.

Після запливу чоловік розповів чи вдалося йому те, що він запланував і які у нього враження.

- Насправді я отримав суцільне задоволення. Хотілося би швидше подолати відстань, але в цілому те, що запланував, мені вдалося здійснити. Були судоми під час запливу, кілька разів ковтнув води, але це мене не зупинило.

Іван розповідає, що цей заплив для нього є більш вагомим, аніж Босфор, адже він зміг оцінити свої можливості і підготуватися. 22 липня чоловік планує в Стамбулі, в рамках тридцятого ювілейного запливу, подолати відстань 6,5 кілометрів швидше, аніж сьогодні.

Антон Марчевський, представник книги рекордів Тернополя, зафіксував рекорд та вручив спортсмену відзнаку за найдовший та найшвидший заплив тернопільського ставу в стилі баттерфляй.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook