Про нас
увійти

У парку "Топільче" - водні перегони

категорія: Водні види | дата: 09 10 2017
У парку

Аматори і профі змагаються за звання чемпіона області з водного туризму серед дорослих. Змагання проходять у "Топільче" на мості біля зоокутка у неділю, 8 жовтня. Більше тридцяти спортсменів, серед яких 8 дівчат, вирішили влаштувати водні перегони.

Голова комісії з водного туризму ТОФСТ Дмитро Мотринчук переконує, що подібний вид спорту не дуже популярний у Тернополі.

- Офіційних гуртків із водного туризму у нас можна порахувати на пальцях однієї руки, - каже чоловік. - Фінансування обмаль, тому цей вид спорту розвивається виключно на "голому ентузіазмі". Але я переконаний, що це дуже перспективне заняття.

23-річна журналістка Юлія Швець професійно займається туризмом уже близько року.

- Приблизно 2-3 роки тому я вперше пішла в гори, - ділиться дівчина. - Це мені дуже сподобалося. Цієї весни я уже була учасником подібних змагань. Це круто, я пишаюся тим, що маю змогу плавати у рідному місті.

Дівчина дуже скептично ставиться до стереотипів щодо жіночих і чоловічих професій чи хобі. Вона переконана, що людина може займатися усім, що їй подобається.

- Поділ на чоловічі і жіночі захоплення є дуже суб'єктивним і для мене смішним, - каже Юлія. - Адже жінка може займатися будь-яким видом спорту. Принаймні, я не бачу тут жодної різниці. Можливо, чоловіки іноді фізично сильніші, але часто жінки можуть похизуватися кращою технікою.

джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook