Про нас
увійти

У тернопільських віндсерфінгістів - "золото", "срібло" та "бронза" чемпіонату України

категорія: Водні види | дата: 26 09 2017
У тернопільських віндсерфінгістів -

Впродовж шести днів в акваторії Київського водосховища відбувався Чемпіонат України з вітрильного спорту, повідомили в управлінні фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА..

Участь у ньому взяли понад сімсот спортсменів: діти, молодь та дорослі з усієї країни, які виступали в дитячих олімпійських класах яхт, класах спорт-ботів, крейсерських яхт, катамаранів на шести дистанціях. Змагались навіть яхти на радіокеруванні. Такий грандіозний масовий вітрильний фестиваль в Україні проводився вперше. Участь у регаті взяли і тернопільські віндсерфінгісти, - і старші, і наймолодші представники секцій віндсерфінгу КУТОР ШВСМ та КДЮСШ з водних видів спорту. Вони виступали у двох категоріях: в класі "RS:Х" серед олімпійських номерів програми, та у класі "Techno-293" серед юнаків.

Як розповів тренер спортсменів Олексій Нижегородов, незважаючи на складні погодні умови, штормовий вітер та дощ, півтораметрові хвилі, тернополянам вдалося здобути медалі у кожній з вікових категорій. Так, наймолодша учасниця змагань, учениця 6-Б класу ТСШ №3 Аліна Нижегородова, через сильний вітер пропустивши перегони першого дня, вже в другий день відіграла у своїх суперниць з міста Курахово (Донецька область) програні бали і першою пройшла усі перегони. Відтак, спортсменка здобула жовту майку лідера у своїй віковій групі і цьому статусі протрималась до кінця регати, завоювавши золоту медаль. До речі, 11-річна Аліна Нижегородова стала наймолодшою чемпіонкою України за весь час існування тернопільського віндсерфінгу.

Не менш вдалим був виступ і її колеги по команді, чотирнадцятирічного учня Тернопільської ЗОШ №4 Івана Колодницького, який посів друге місце серед юнаків до 17 років.

Дорослі віндсерфінгісти, які змагались на вітрильних дошках класу "RS:Х", також продемонстрували усі свої досягнення в підготовці за цьогорічний сезон. Так, Мар’ян Волинець (студент ТНЕУ) здобув бронзову нагороду, поступившись спортсменам з Миколаєва та Дніпра, які вже мають досвід міжнародних змагань.

Треба відзначити також результат студента ТДМУ імені І. Горбачевського В’ячеслава Ровецького, який у напруженій боротьбі посів четверте місце. "В’ячеслав у деяких перегонах навіть приходив другим, претендуючи на місце на п’єдесталі, - розповідає тренер спортсмена, - і лише брак досвіду участі у змаганнях такого високого рівня завадили йому піднятись вище у турнірній таблиці змагань".

Непогані результати показали і Станіслав Клапак та Віталій Мундяк (студенти ТНЕУ), В’ячеслав Іваночко (студент коледжу ТНЕУ), Юрій Будай (студент ТІСІТ) та Максим Мирошник (студент Кооперативного коледжу).

До речі, познайомитись із учасниками змагань та особливостями вітрильних видів спорту спеціально на Чемпіонат України завітали Міністр молоді та спорту Ігор Жданов та мер міста Вишгорода, де проводились змагання. Тернопільські віндерфінгісти навіть зробили фото з високими гостями, дали інтерв’ю та знялись у ролику, присвяченому регаті.

Змагання відбувались під егідою Вітрильної федерації України на базі яхт-клубів: Київського Палацу дітей та юнацтва та "Енергетик".

Додамо, що знаний тернопільський віндсерфінгіст Сашко Тугарєв не брав участі у чемпіонаті України, оскільки в ці дні виступає на Чемпіонаті світу з віндсерфінгу, який проходить у Японії.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook