Про нас
увійти

День Міста тернопільські віндсерфінгісти відзначили перегонами під вітрилами

категорія: Водні види | дата: 30 08 2017
День Міста тернопільські віндсерфінгісти відзначили перегонами під вітрилами

Вже стало традицією, що до Дня міста у Тернополі проходять змагання з вітрильного спорту. Не став винятком і цей рік. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Впродовж трьох днів – з 26 до 28 серпня – на Тернопільському ставі, в районі відпочинкової зони «Циганка», відбувались перегони віндсерфінгістів та яхтсменів Тернополя в рамках чемпіонату міста. Проводились змагання в олімпійському класі дошок RS:X, дитячому класі Techno-293 та серед яхт «Промінь».

Абсолютним переможцем серед віндсерфінгістів став студент ТНЕУ Мар’ян Воловець, другим був студент Тернопільського державного медуніверситету ім. І.Горбачевського В’ячеслав Ровецький, а бронзовим призером став Станіслав Клапак, також студент ТНЕУ. Усі призери – кандидати в майстри спорту, вихованці КУТОР ШВСМ.

Як розповів тренер спортсменів Олексій Нижегородов, впродовж трьох днів змагань у Тернополі відбулось 9 перегонів.

- Проходили вони за різних погодних умов – від практично штилю до штормового вітру, який спостерігався в понеділок. Відтак спортсмени могли проявити усі свої можливості. На жаль, серед учасників цього року не було нашого постійного лідера Олександра Тугарєва, – саме зараз спортсмен разом із найсильнішими віндсерфінгістами Європи бере участь у міжнародних зборах, які проходять у польському місті Сопоті. А за кілька днів Сашко змагатиметься у Відкритому чемпіонаті Польщі з віндсерфінгу в класі  RS:X, що відбудеться у місті Пуцку.

Щодо результатів у класі Techno-293, то серед юніорів старшої групи переможцем став Іван Колодницький (учень ЗОШ №4), а серед молодших учасників відзначились Аліна Нижегородова (шестикласниця Тернопільської СШ з поглибленим вивченням іноземних мов №3) та Тимур Данієлян (ЗОШ №26).

Наступними стартами і для дорослих, і для юних віндсерфінгістів буде Чемпіонат України з вітрильного спорту, який з 12 вересня проходитиме у Києві. Це найвідповідальніші змагання сезону, за результатами яких формуватиметься склад національної збірної України на наступний рік.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook