Про нас
увійти

Тернопільський став стане центром водних видів спорту!

категорія: Водні види | дата: 14 07 2017
Тернопільський став стане центром водних видів спорту!

"Водній арені Тернопіль" таки бути. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна захистив цей проект на рівні Мінрегіонбуду. Бюджет першої черги становить 17 млн. грн.

– На минулому тижні я захистив проект на рівні Мінрегіонбуду, тепер чекаємо постанови Кабінету Міністрів. За фактом затвердження його на міжвідомчій комісії можна проводити тендерні процедури, – повідомив Степан Барна.

Згідно з проектно-кошторисною документацією, перша черга проекту вартуватиме 17 млн. грн., з яких міська рада Тернополя виділить 7,8 млн. грн., решта – кошти з державного бюджету по лінії Фонду регіонального розвитку.

– За ці кошти буде зроблено не весь комплекс, а його частину. При цьому виконають основні технічні завдання, які дадуть можливість повноцінно функціонувати «Водній арені Тернопіль». У першу чергу ввійдуть роботи з реконструкції гідротехнічних споруд веслувального каналу, будівництво стартової і фінішної вишок, трибуни, елінгів, суддівського та технічного приміщень, дороги до каналу, – розповів очільник області.

За словами Степана Степановича, ці роботи мають бути виконані протягом 2017 року, а вже на наступний рік Тернопіль може приймати змагання. Також на базі відновленого веслувального каналу може тренуватися збірна України з греблі на байдарках і каное, яка сьогодні, окрім Дніпра, не має альтернативи.

Після здачі об’єкта в експлуатацію він перейде в комунальну власність Тернополя і на цій базі функціонуватиме міська школа водних видів спорту.

Коли почнеться друга черга робіт – точно не відомо. Начальник управління фізичної культури і спорту ТОДА Віктор Мацикур сподівається, що її вдасться розпочати у 2018-му. Сюди входитиме спорудження ігрового залу з трибунами, спортивного готелю, ряду ігрових спортмайданчиків, кортів і, можливо, бігового стадіону.

Джерело: "Номер один"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook