Про нас
увійти

Тернопільський віндсерфінгіст Олександр Тугарєв відкрив сезон золотою нагородою

категорія: Водні види | дата: 04 05 2017
Тернопільський віндсерфінгіст Олександр Тугарєв відкрив сезон золотою нагородою

Яхтсмени України відкрили сезон змагань. Вже стало традицією, що першою регатою у них стає "Олімпійський вітрильний тиждень" в олімпійських номерах програми, який відбувається наприкінці квітня. Раніше ці змагання постійно проводили у Севастополі, три останніх сезони вони проходили у Києві, а цього року їх надзвичайно успішно з 26 до 30 квітня приймала українська "Чорноморська перлина" – місто Одеса, повідомляє управління фізичної культури та спорту ТОДА.

Учасниками "Олімпійського вітрильного тижня" стали команди з таких міст, як Київ, Дніпро, Запоріжжя, Херсон, Маріуполь, Миколаїв, Суми, Кременчуг (Полтавської області), Одеса та, звичайно, Тернопіль. Виступали спортсмени у шести олімпійських класах яхт. Тернопільська область традиційно була представлена віндсерфінгістами Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності та обласного відділення Комітету з фізвиховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

П’ятеро спортсменів-учасників від Тернополя – усі члени національної збірної України з вітрильного спорту. Як розповів тренер вінсерфінгістів Олексій Нижегородов: "Одеса зустріла усіх теплим повітрям, але холодним – 8 градусів за Цельсієм – морем. Разом із тим, помірний вітер – від 4 до 7 метрів за секунду – не створював труднощів і дозволив спокійно провести змагання".

Відтак, майстер спорту Міжнародного класу, учасник Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, неодноразовий чемпіон України та переможець Кубків України, призер чемпіонатів світу та Європи, вихованець КУТОР ШВСМ, студент коледжу ТНЕУ Олександр Тугарєв 11 разів перетинав фінішну лінію першим. Таким чином, із 11 проведених перегонів, Сашко виграв усі і ще задовго до останнього дня змагань забезпечив собі золоту медаль. Другим на п’єдесталі, поруч із нашим Сашком (на фото), стояв представник із Дніпра Владислав Менделенко. "Бронза" дісталось миколаївському спортсмену Олександру Гончаренку. Четверте посів наш перспективний тернопільський віндсерфінгіст, студент ТНЕУ Мар’ян Воловець. П’ятим у турнірній таблиці, з невеликим відривом від свого колеги по команді, був ще один тернополянин, студент ТІСІТ Юрій Будай. Тренери спортсменів Олексій Нижегородов та Олександр Тугарєв залишилися цілком задоволеними результатами регати в Одесі.

До речі, Сашко Тугарєв одразу після цих змагань вирушив до французького міста Марсель, де з 4 до 13 травня проходитиме чемпіонат Європи з віндсерфінгу у класі RS:Х. А два тижні тому він повернувся з Іспанії, де на Пальмі-де-Майорка відбувався етап Кубку світу з віндсерфінгу "На призи принцеси Софії". За словами Олексія Нижегородова, Сашко показав на цій регаті досить високий результат – 30 місце у "золотому" флоті, і це при тому, що учасниками змагань стало близько ста спортсменів з багатьох країн світу.

Як додав Олексій Нижегородов, після того, як колишня база олімпійської підготовки з вітрильного спорту в Севастополі стала недоступною для українських спортсменів, Олександр Тугарєв зі своїми колегами по команді тренується виключно у Тернополі, на водно-спортивній базі Тернопільського обласного відділення Комітету з фізвиховання і спорту МОНУ (начальник відділення Олександр Бірюков).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook