Про нас
увійти

Тернопільські віндсерфінгісти — студенти ТНЕУ — найсильніші в Україні

категорія: Водні види | дата: 10 10 2016
Тернопільські віндсерфінгісти — студенти ТНЕУ — найсильніші в Україні

Впродовж п’яти днів у місті Вишгороді, що на Київщині, тривав Чемпіонат України з вітрильного спорту в олімпійських номерах програми. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Це основні змагання, за результатами яких формується збірна команда України, і які є відбірковими для багатьох міжнародних регат 2017 року. Тернопіль на цих важливих стартах представляли вихованці відділення віндсерфінгу обласної ШВСМ Олександр Тугарєв (студент коледжу ТНЕУ), Мар’ян Воловець та Станіслав Клапак (студенти ТНЕУ), В’ячеслав Ровецький (студент ТДМУ ім. Горбачевського), Юрій Будай (студент ТІСІТ), Віталій Мундяк (учень ТСШ №3) та В’ячеслав Іваночко (учень ЗОШ №16). Загалом відбулось сім перегонів флоту та одна медальна гонка.

В усіх перегонах наш тернопільський олімпієць Сашко Тугарєв впевнено приходив першим, а у медальній гонці взагалі на коло випередив усіх суперників. Відтак, він здобув звання переможця регати і чемпіона України. Друге місце у змаганнях віндсерфінгістів посів Владислав Менделенко з Дніпра, а третє — ще один тернополянин Мар’ян Воловець. Четвертим був Юрій Будай, який впродовж усієї регати боровся зі своїм колегою по команді за місце у трійці призерів, однак Мар’ян виявився сильнішим, і в результаті саме він став бронзовим призером і здобув право виступати в наступному сезоні в основному складі збірної команди України з вітрильного спорту.

Тренують спортсменів Олексій Нижегородов та Олександр Тугарєв (старший).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook