Про нас
увійти

Хто виграв Кубок Тернополя з віндсерфінгу? (ФОТО)

категорія: Водні види | дата: 30 08 2016
Хто виграв Кубок Тернополя з віндсерфінгу? (ФОТО)

28 серпня глядачі з оглядових майданчиків пляжу змогли спостерігати боротьбу за Кубок Тернополя з віндсерфінгу.

За нагороди змагалися вихованці Тернопільського віндсерфінг клубу, секції віндсерфінгу Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності та секції Тернопільського обласного відділення Комітету фізвиховання та спорту, члени національної збірної команди України.

Як все починалося…Перша вітрильна дошка з’явилась на Тернопільському ставі у 1979 році. За ці, майже 30 років, тернопільські спортсмени пройшли шлях від початківців і аматорів до професіоналів найвищого рівня.

А починаючи з  2002 року Тернопільські спортсмени щороку стають переможцями чемпіонатів та кубків України з віндсерфінгу, перемагають та стають призерами юнацьких першостей. З 2003 року Тернопільські спортсмени щороку є учасниками чемпіонатів світу, Європи, етапів Кубку світу, та різноманітних міжнародних регат. А сам "Тернопільський віндсерфінг клуб" почав діяти як юридична особа у 2004р. Від тоді молодь постійно виявляє стійкий інтерес до цього граційного та наймовірно красивого виду спорту.

Але повернемося до змагань, де найбільш вправнішими виявились у:

RS:X

Тугарэв Олександр – 13 – 1 місце;

Воловець Мар’ян – UKR 55 – 2 місце;

Будай Юрій – UKR 6 – 3 місце;

Клапак Станіслав – UKR 23;

Ровецький В’ячеслав – UKR 11;

Мундяк Віталій – UKR 25;

Іваночко В’ячеслав – UKR 17.

Tecno 293

Процевич Петро – UKR 11 – 1 місце;

Процевич Павло – UKR 50 – 2 місце;

Мирошник Максим – UKR 25 – 3 місце;

Колодницький Іван – UKR 11;

Нижегородова Аліна — без номера — наймолодший учасник.

"Клас Лазер" — ветерани вітрильного спорту.

Переможець змагань Тугарэв Олександр, вихованець Тернопільського віндсерфінг клубу, секції віндсерфінгу Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності та секції Тернопільського обласного відділення Комітету фізвиховання та спорту, Майстер спорту України міжнародного класу, щойно повернувся із столиці Бразилії Ріо де Жанейро, де приймав участь літніх Олімпійських іграх у складі національної збірної команди України. Олександр Тугарєв (номер на вітрилі 13) є неодноразовим чемпіоном України, срібним призером чемпіонату світу серед юніорів, учасником багатьох міжнародних змагань.

Спортсмени були нагородженні медалями, кубками та подарунками від партнерів ТМ "Ласунка" та сертифікатами на знижку від всеукраїнської мережі магазинів "Спортландія". Учасники втамували спрагу  водичкою від  ТОВ "Микулинецькі напої".

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook